“PULLED PORK”



INGREDIENTS

2 braons de porc
½ barra de pa
1 tija d’api filetejada
Fils de pastanaga

PER EL MARINAT

80 g d’oli d’oliva
40 g de ceba
4 grans d’all
Un polsim de comí
20 g de sucre morè
4 g de pebre vermell dolç de la Vera
20 g de sal
Pebre negre

PER A LA SALSA BARBACOA

150 g de quètxup
10 g de concentrat de tomàquet
20 g d’aigua
30 g de cervesa
15 g de sucre morè
12 g de sal
2 g de pebre negre en pols
Gingebre ratllat

PER LA MARINADA: triturem tots els ingredients de la marinada, apliquem-los als braons cobrint-ne tota la superfície i deixem-ho marinar 24 hores a la nevera.

Posem els dos braons marinats en una safata pel forn, tapem amb paper de plata, cobrin tota la superfície de la plata. Portem la safata al forn que tindrem escalfat a 120 ºC, deixem coure unes 4 hores, o fins que la carn estigui molt tendra.

Traiem la carn del forn i la mantenim tapada fins que es refredi. Reservem els sucs de la cocció.

PER A LA SALSA BARBACOA: barregem tots els ingredients, i els coem 30 minuts a foc molt suau fins que tinguem una salsa espessa. Reservem

Tallem el pa en dos trossos i els obrim per la meitat.

Posem el pulled porck desfilat i amanit amb el suc de la cocció, repartit al llarg del pa. Escampem per sobre uns fils d’api i uns de pastanaga.

Acompanyem amb la resta d’api i pastanaga, i també d’un bol amb la salsa barbacoa.

Recepta de Carme Ruscalleda a la revista Cuina, adaptada al meu gust.



Comentaris

Entrades populars