CASSOULET

Tenia aquesta recepta pendent de preparar per falta de mongetes i el seu suc.

La setmana passada tenia mongetes de Santa Pau i vaig pensar que aprofitant que en tenia podia fer la recepta, amb aquestes tot i no ser les que indica la recepta original.

INGREDIENTS

½ k.de mongetes de Santa Pau 
250 g de cap de llom
1 os de pernil
Escorces de cansalada
3  ales d’ales confitades
250 g de botifarra
3 cullerades de greix d’ànec
5 dents d’all

Posem les mongetes en remull durant unes 8 hores i les tindrem preparades per coure-les.

En una olla posem les mongetes amb 1 i ½  litres d’aigua, la portem al foc, afegim l’os de pernil, les escorces de cansalada i els alls picats. 

Mentrestant anirem preparant els altres ingredients, tallem el cap de llom en 6 trossos i els enrossim amb el greix d’ànec i els afegim a l’olla.

A la mateixa paella, enrossim la botifarra tallada a trossos i la reservem.

Quan les mongetes les tinguem gairebé cuites, afegim la botifarra i les ales d’ànec, a les que hem tret, la pell i l’os.

Un cop tinguem les mongetes cuites, traiem l’os de pernil i les escorces de cansalada.

Repartim les mongetes i les carns en cassoletes individuals i les portem al forn que tindrem escalfat a 200 ºC, i amb el gratinador perquè es faci una crosta a sobre.

 

Comentaris

Publicacions populars