ARRÒS DE MAR I MUNTANYA


INGREDIENTS

Mig conill  
300 g de costella de porc 
1 calamars gros
 8 llagostins  
300 g de cloïsses 
300 de musclos
10 g trompetes de la mort deshidratades
 ½ k d’arròs del Delta de l'Ebre 
1 ceba 
2 tomàquets madurs 
1 cullerada de concentrat de tomàquet 
1 got de l’aigua de les trompetes
 Oli d’oliva
 Sal

PER EL FUMET

250 g de cap de rap
1 cap de lluc
Suc d’obrir els musclos
1 tomàquet
1 ceba petita

Preparem el fumet: Posem al foc una olla amb aigua, mentre s`escalfa, netegem el peix, salem i a una paella amb oli, el fregim una mica, quan el tinguem llest el posem a l’olla. A mb l’oli que ha quedat sufragui’m la ceba i el tomàquet, i després tot cap a l’olla. Deixarem coure uns vint minuts. Reservem

Posem a rehidratar les trompetes de la mort amb aigua una mica tèbia. Després la reservem.

Obrim les cloïsses i els musclos al vapor com tinguem costum de fer-ho. Després els musclos els traiem una de les cloves i reservem. El suc que ens a quedat l’aboquem a l’olla del fumet.

Netegem el calamars, els tallem a rodelles, salem i reservem.

La costella me l’han tallats a trossets.

Tallem el conill a talls al nostre gust i el salem.

En una cassola per fer l’arròs, posem un raig d’oli, la portem al foc i començarem a enrossir els talls der conill i els de la costella de porc, un cop enrossits els retirem i reservem.

En el mateix oli, sofregim les rodelles de calamars, donem unes voltes i les afegim amb les carns.

Amb l’oli que ens queda, si han fes falta més ni posem, confitem la ceba ratllada, quan la tinguem ben enrossida, hi aboquem el tomàquet ratllat i la cullerada del concentrat de tomàquet, anirem remenant perquè s’integri tot molt bé deixem confitar el conjunt.

Quan tinguem el sofregit llest, aboquem el conill, la costella, els calamars i les trompetes, deixarem coure a foc baix durant uns minuts. Després hi afegim l’arròs, remenarem perquè s’integri i enrosseixi uns instants, ara podem cobrir-lo amb el brou de peix i el got del suc d’hidratar les trompetes.

Deixem coure, remenant de tant en tant. Passats els deu minuts de cocció, hi afegim els musclos, les cloïsses i els llagostins. Rectifiquem de sal si fes falta.

Quan tinguem l’arròs al nostre gust ja el podem porta a taula.

 

 

 

 

 



 

Comentaris

Entrades populars