CROQUETES DE CALÇOTADA

Com que a casa no tenim barbacoa per poder calçotades, hem agafat el sistema de fer-les al forn, tot i que no és el mateix queden força bé.

Tenia moltes ganes de fer croquetes de calçotada i pensant com les podia fer, ingredients, quantitats, temps de cocció, etc. El final me decidit i han quedat molt bones, aquí les tenim.

INGREDIENTS

350 g de calçots cuits
80 g de botifarra
70 g de cansalada virada
50 g de mongetes de Sta. Pau
60 g de rovellons
2 cors de carxofa
4 cullerades soperes de salsa romesco
¼ l. de llet
Farina
2 ous
Pa ratllat
Oli d’oliva

Netegem els calçots i el posem a una safata pel forn, també i posarem les carxofes pelades per poder aconseguir els cors, escampem un fil d’oli per sobre i la portem al forn que tindrem escalfat a 200 ºC, deixem coure uns 20 minuts, els girem i deixem 20 minuts més. Traiem la safata, deixem refredar fins que els puguem pelar. També deixem refredar les carxofes.

En una safata petita havia posat la botifarra, que també l’he retirada i espera que es refredin.

Tallem la cansalada a daus ben petitets i reservem.

Les mongetes de Sta. Pau les he comprat cuites.

Els rovellons un cop descongelats, els tallem petits i els reservem. (Els tenia al congelador de la temporada passada)

Quan ja tinguem els calçots, les carxofes i la botifarra, freds, procedim a tallar-ho a trossets i triturem. Ho aboquem tot a una paella afegint, la cansalada, les mongetes i el bolets, que també hem triturat.

És el moment de preparar la massa per les croquetes, hi posem la farina donant-ne unes voltes perquè cogui bé, hi posem 2 cullerades de salsa romesco i un raig de llet, remenem perquè quedi tot ben integrat, hi repetim l’operació fins que ens quedi la massa ideal per fer les croquetes.

Aquesta massa m’agrada més preparar-la el dia abans que vulguem menjar les croquetes.

Un cop freda fem les croquetes. Quan tinguem la massa llesta, donem forma a les croquetes, les passem per ou batut i per pa ratllat, les fregim i a menjar.

Amb aquestes quantitats en surten unes quantes, si no ens les hem de menjar totes les congelem, un cop les tinguem pesades per ou batut i farina, o sigui abans de coure-les. El dia que les hagin de fer les deixem descongelar i les fregim immediatament.


 

Comentaris

Entrades populars