BRAONS DE PORC FARCITS, SOBRE LLIT DE PARMENTIER DE PATATA





INGREDIENTS

2 braons de porc
200 g de bacó fumat
100 g de pinyons
4 cebes
3 tomàquets madurs
2 gran d’all
½ l de cervesa
½ l d’aigua
1 tassa de crema de llet
Ceps deshidratats
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Fil per lligar la carn

Posem a rehidratar els ceps, amb aigua tèbia.

Quan comprem el bacó fumat demanem que ens el tallin primet.

Desossem els braons. Els estenem sobre el marbre, salpebrem per dintre, fem un llit amb talls de bacó, a sobre fem una capa amb els ceps rehidratats i els pinyons. Enrotllem la carn i lliguem amb el fil de cuinar.

Posem una cassola al foc amb un bon raig d’oli, quan el tinguem calent enrossim els braons per tots costats, que ja els tindrem salpebrats per fora.

Preparem la bressa, tallem dues cebes en juliana, els tomàquets a talls no massa gruixuts i els alls a filets. Quan els braons els tinguem ben enrossits, posem totes les verdures a la cassola, donem unes voltes, afegim la cervesa i l’aigua, tapem la cassola, el foc el deixem a mitja potència.

Quan tinguem els braons que ja els falti poc per estar llestos, els traiem i passem la salsa pel colador xines, els tornem a la cassola amb la salsa que hem colat. Deixem uns deu minuts més.

Els braons han necessitat coure durant una hora i mitjà per estar al punt que m’agraden.

PER EL PARMENTIER DE PATATA

Posem una olla al foc amb aigua i en pols de sal. Quan arrenqui el bull, hi tirem les patates netes però amb la pell. Deixem-les coure.

Un cop les tinguem cuites les traiem de l’aigua, les pelem i les passem pel passapuré. Tirem la crema de llet calenta, un raig d’oli, sal i pebre blanc. Reservem en un bany maria calent.

PER LA CEBA CARAMEL·LITZADA

Tallem les cebes a mitges llunes primes, la posem a una paella amb un bon raig d’oli, salpebrem i la portem al foc molt suau perquè es vagui confitant. Anirem remenant molt sovint fins a aconseguir-la ven caramel·litzada.

Per servir, al plat posem una bona capa de parmentier de patata, a un costat dos talls del braó farcit, i una cullerada de la ceba caramel·litzada. Aboquem un raig de salsa per tot el voltant i per sobre els talls.



Comentaris

  1. Un plat molt festiu! Que bo! M'imagino el seu gust i la seva oloreta....mmmmmmm
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Si que és un plat de festa, estaba molt bo Olga!!
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars