COSTELLÓ AL FORN AMB SALSA DE MEL I SOJA
INGREDIENTS
800 g de costelló de porc en un tros
1 l d’oli dels confits d’ànec
2 patates
3carxofes
1 cullerada de mel
2 cullerades de soja
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Salpebrem per tots costats el costelló, el
posem a una plata pel forn, cobrim fins a la meitat amb el greix de preparar
els confits d’ànec. (El greix dels confits, serveix per altres preparacions amb
un resultat espectacular. Recepta aquí)
La portem al forn que ja el tindrem a 180 ºC,
i deixem coure durant unes dues hores. Anirem girant la carn de tant en tant.
Mentrestant fregim les patates, les tallem a
rodanxes, les enrossim un mica amb oli d’oliva. Reservem.
Netegem les carxofes, les tallem per la meitat
i les anem posant a un cassó que tenim amb oli temperat. Quan les tinguem totes
a punt, portem el cassó al foc i les deixem coure durant uns deu minuts.
Escorrem i reservem.
Passat el temps de cocció del costelló, el
traiem de la plata, retirem bona part de l’oli. El tornem a posar a la plata,
hi afegim les patates i les carxofes, deixem coure tot el conjunt uns vint
minuts més.
Anirem fent la salsa, amb una mica d’oli del
que hem retirat, afegim una cullerada sopera de mel i dues de soja, remenem molt bé fins que
tinguem una salsa molt consistent.
Salsem el costelló, deixem deu minuts més al
forn i ja el tindrem llest.
Bonissim
ResponEliminaGracies!!
EliminaUna salsa exquisita que dóna un punt fantàstic a aquesta carxofa i patata per no parlar de la carn, és clar. REBÒ
ResponEliminaI tant que n'és d'exquisita aquesta salsa per aquesta carna!!
EliminaPatons
Quina bona combinació!!
ResponEliminaQueda molt bé!!
EliminaPetons
Quina combinació tant bona, em sembla ideal. Bona idea de aprofitar els greix dels confits,dona mès sabor.
ResponEliminaPetons.
La combinació queda molt bona i com molt bé dius s'aprofita els greix dels confits!!!
EliminaPetons
La salsa de mel li deu donar un toc molt especial!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Si que la salsa de mel i soja donen un toc fantastic!!
EliminaPetons