BUNYOLS FARCITS DE XOCOLATA
El divendres toca fer bunyols com cada any, uns
sense farcir però amb pols d’anís estrellat i els farcits de crema catalana. Aquesta
vegada també n’he fet farcits de xocolata. Aquí tenim la recepta.
INGREDIENTS
Per la
pasta choux:
250 ml d’aigua
150 g Farina
120 g mantega
6 ous
Sal
Per la crema de xocolata:
1 rajola de xocolata per postres
5 culleres soperes de crema (recepta aquí)
Per
preparar tots els bunyols:
A un cassó posem l’aigua i la mantega al foc,
amb un polsim de sal. Quan l’aigua bulli i la mantega s'hagi fos, afegim d’un
sol cop tota la farina que tindrem tamisada i deixem coure, sense parar de
remenar, fins que la massa se separi de les parets del cassó. Fora del foc
afegim un ou i remenem fins que el tinguem ben incorporat. Anirem fent així,
fins a haver afegit tots els ous. Reservem.
Aquesta vegada he dividit la pasta en tres
parts. Una per fer-los farcits de crema catalana.
Una altra part per fer-los sense farcir,
però afegint a la massa una cullerada sopera d’anís estrellat en pols.
La tercera part és per fer aquests farcits de
xocolata. Posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant
trossegem petita la xocolata, l’aboquem a un cassó, el posem dins la cassola
per desfer-la al bany Maria, anirem remenant fins que comproven que ja la tenim
al punt.
Quan tinguem la xocolata desfeta retirem del
foc, molt a poc a poc afegim les cinc cullerades de la crema que ja tenim preparada
a la nevera, remenant molt suaument fins que la tinguem ben incorporada. Aboquem
la barreja de xocolata i crema a una màniga pastissera i reservem a la nevera.
Tant la crema com la xocolata és important fer-les
unes hores abans. Jo les vaig preparar la tarda abans.
Per fer els bunyols: amb dues culleres de
postra, agafem petites porcions de la massa i les anem abocant a l'oli calent.
Quan siguin daurats els traiem de l’oli i els posem sobre paper absorbent.
Al cap d’uns moments els podem farcir amb la
crema de xocolata i amb la crema catalana, arrebossem els tres tipus de bunyols amb
sucre.
Bunyols farcits de crema catalana
Bunyols amb pols d'anis estrellat
ResponEliminaSión i Miquel; Quina explosió quant carregues les dents a sobre dels bunyols i després mastegues el contingut... brutal...¡¡
Salutacions Miquel i Sión ¡¡ :O)
Son uns bunyols brutals per Quaresma Ummm
EliminaUna abraçada
I que bons que són els bunyols i si els hi posem farciments ja ni t'explico, deliciosos
ResponEliminaAixi farcits son una delicía
EliminaPetons