PATATES FARCIDES AMB XAMPINYONS
INGREDIENTS
2 patates grans
100 g de xampinyons
50 g de mantega
Oli d’oliva
Pebre negre
Escalfem el forn a 180 graus. Quan estigui
calent, posem-hi les patates netes i punxades per diversos llocs amb una
forquilla, durant uns 50 minuts.
Mentrestant, netegem amb cura els xampinyons, tallem-ne
uns quants a làmines i reservem.
La resta els tallem petits, salpebrem, els
saltegem amb una mica d’oli i reservem.
Traiem les patates del forn, tallem-les per la
meitat i traiem part de la polpa amb una cullera. Aixafem la polpa i barregem-la
amb la mantega, que tindrem a temperatura ambient. Afegim els xampinyons que
tenim tallats petits i saltejats. Remenem molt bé perquè s’integrin bé els dos
ingredients.
Col·loquem la barreja a l’interior de les
patates i posem-les un altre cop al forn durant dos o tres minuts.
Saltem amb una mica d’oli a foc molt fort les
làmines de xampinyons que tenim reservades. Al plat servim la patata farcida i
el saltat de xampinyons per sobre. Així potenciem el sabor dels xampinyons.
ResponEliminaSión i Miquel; Curiosament, jo havía fet uns xampinyons fercits amb carn, els xampinyons eren molt grans i nets quedaven, vaja queden, com un plat per fercir-los... aquests amb patata, un tubércol tot terreny fercit amb els xampinyons, molt apetitosos.
Una abraçada Miquel i Sión¡¡ :O))
Josep, tant els xampinyons com les patates son dos productes excel•lents per farcir-los!!
ResponEliminaUna abraçada