ALBERCOCS ROSTITS AMB HERBES




INGREDIENTS PER EL ROSTIT

4 albercocs
50 g de mantega
25 g de mel
50 g de sucre
2 branques de farigola
3 fulles de llorer

INGREDIENTS PER EL GRANISSAT

250 g de polpa d’albercoc
50 g de sucre
1 full de gelatina
4 cullerades de moscatell

Per al rostit: en una safata per anar al forn, repartim els albercocs sencers i per damunt el sucre, la mantega, la mel i les herbes. Deixem coure al forn 20 minuts a 160 ºC. Un cop rostits els reservem a la nevera.

Per al granissat: escalfem una part de la polpa d’albercoc, amb el sucre, en un cassó, fins que arrenqui a bullir.

Retirem del foc i diluïm-hi el full de gelatina, prèviament hidratada en aigua freda, afegim-hi la resta de la polpa d’albercoc i el moscatell. Reservem-ho al congelador.

Per servir, al plat posem 2 albercocs una cullerada de granissat per sobre de cada albercoc i pel plat.

Font de la recepta, llibre Els Postres de Jordi Roca adaptada al meu gust.

Comentaris

Entrades populars