GRANISSAT DE MELÓ I MENTA



Un granissat exquisit.

Aquesta recepta és de la Gemma Clofent del blog La Cuina de Casa, la meva pastissera de referència al moment fer algun pastís.

INGREDIENTS

600 g de polpa de meló
75 g d’aigua
25 g de sucre
½ fulla de gelatina
15 g de fulles de menta

En un cassó, escalfem l’aigua i el sucre fins que es dissolgui bé. Incorporem-hi la gelatina que ja tindrem hidratada i escorreguda. Deixem-ho refredar a temperatura ambient.

Escaldem les fulles de menta en aigua bullent durant 30 segons. Escorrem-les i refredem-les ràpidament en aigua i gel. Les afegim a l’almívar que ja estarà a temperatura ambient. Triturem-ho bé amb el túrmix fins que la menta sigui ben petita, ha de quedar d’un color verd intens. Colem l’almívar i reservem-lo.

Triturem el meló amb l’almívar. Aboquem la barreja a una safata gran, que quedi poc gruix. Posem-la al congelador. Un cop congelat, raspem el granissat amb una forquilla, per tal de formar els cristalls de gel. Reservem un altre cop al congelador.

Al moment de servir el granissat, repartim-lo a les copes i servim immediatament.

Comentaris

Entrades populars