BADOCS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ
INGREDIENTS
10 badocs
250 g de
bacallà dessalat
Oli d’oliva
8 cullerades de farina per tempura
1 polsim de llevat (Royal)
Aigua molt freda
Sal
PREPAREM LA BRANDADA: Posem a un cassó oli, quan el tinguem calent a 55º confitem els alls.
Fora del foc, hi afegim el bacallà sense pell
i el deixarem confitant uns minuts.
Quan el tinguem confitat, l’hi traiem la pell
i si porta alguna espina, el posem en el vas del túrmix i hi anem afegint oli
de confitar-lo, a poc a poc, fins a aconseguir que ens quedi una massa
homogènia. La reservem en una màniga pastissera a la nevera.
PREPAREM ELS BADOCS; Els passem una mica d’aigua per treure el fang si en porten. Els
eixuguem amb paper de cuina. Els farcim amb la brandada que ja tindrem freda.
PREPAREM LA TEMPURA: A un cassó una mica ampli posem la farina, l’aigua sobretot molt
freda i el polsim de llevat, remenem perquè s’incorporin els tres ingredients.
Quan la tinguem al punt, anem mullant els
badocs farcits i els posem a la paella amb l’oli que el tenim molt roent,
posant-ne poca quantitat cada vegada, deixem coure uns instants per cada
costat. En treure’ls de la paella els posarem sobre paper absorbent, per
recollir l’accés d’oli que puguin porta.
De la brandada que va sobrar, vaig fer-ne uns bunyols per acompanyar els badocs.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada