PATATES AMB PEU D’ANXOVA



INGREDIENTS

2 patates grosses
12 anxoves de l’Escala
Vinagre blanc
Oli d’oliva
Sal

Netegem les anxoves, un cop netes de pell i espines, les posem a un bol amb una mica d’aigua i un raig de vinagre blanc, per treure la salabror. Passats uns deu minuts les traiem i eixuguem amb paper de cuina.

Les posem a una safata, cobertes d’oli i empolsinem amb pebre blanc, les hi deixem fins al moment de preparar la tapa.

Bullim les patates amb la pell. Quan les tinguem cuites, esperem que es refredin per manipular-les. Les pelem i tallem amb un motlle perquè en quedin uns bastons rodons. Els tallem per la meitat esbiaixant el tall.

Quan tinguem preparats els bastonets, els salem i fregim amb oli perquè quedin més rígids. Quan els veiem una mica daurats, els traiem de la paella i els posem sobre paper absorbent. Deixem refredar novament.

Al moment de servir, posem els bastonets de patata drets i al peu hi enrotllem un filet d’anxova. Procedirem així amb totes les que vulguem preparar.

Comentaris

Entrades populars