PATATES AMB PEU D’ANXOVA
2 patates grosses
12 anxoves de l’Escala
Vinagre blanc
Oli d’oliva
Sal
Netegem les anxoves, un cop netes de pell i
espines, les posem a un bol amb una mica d’aigua i un raig de vinagre blanc,
per treure la salabror. Passats uns deu minuts les traiem i eixuguem amb paper
de cuina.
Les posem a una safata, cobertes d’oli i empolsinem
amb pebre blanc, les hi deixem fins al moment de preparar la tapa.
Bullim les patates amb la pell. Quan les
tinguem cuites, esperem que es refredin per manipular-les. Les pelem i tallem
amb un motlle perquè en quedin uns bastons rodons. Els tallem per la meitat
esbiaixant el tall.
Quan tinguem preparats els bastonets, els
salem i fregim amb oli perquè quedin més rígids. Quan els veiem una mica
daurats, els traiem de la paella i els posem sobre paper absorbent. Deixem
refredar novament.
Al moment de servir, posem els bastonets de
patata drets i al peu hi enrotllem un filet d’anxova. Procedirem així amb totes
les que vulguem preparar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada