BACALLÀ AMB PATATES, ALLIOLI DE POMA I TRANSPARÈNCIA DE MEL
2 talls de 200 g c/u de bacallà
200 ml d’oli d’oliva
2 grans d’all
1 bitxo de Caiena
A un cassó amb oli calent a 65º, confitem els
alls i el bitxo, quan comencen a enrossir, hi afegim el bacallà sense pell (procurant
que quedi cobert) i el deixarem
confitant cinc minuts, el traiem i reservem a un plat.
PER LA TRANSPARÈNCIA DE MEL
2 cullerades de mel
100 ml d’aigua
2 fulls de gelatina neutra
A un cassó posem la mel, el portem al foc fins
que comença a caramel·litzar. Afegim l’aigua i deixem bullir uns vuit minuts.
Passat el temps afegim la gelatina que ja la
tenim rehidratada, remenem, perquè es dissolgui bé. Aboquem el líquid a un
motlle perquè ens quedi una capa d’un mig centímetre. Deixem refredar i tallem a quadrats.
PER L’ALLIOLI DE POMA
1 poma Granny Smith
Oli de girasol
Pelem la poma, la ratllem i la posem a una
paella amb una nou de mantega, donem unes voltes fins que comença a
transparentar uns mica. Retirem del foc i deixem refredar.
Un cop freda, l’aboquem al morter i anem
afegim un fil d’oli, per aconseguir l’allioli de poma.
PER EL FONDO DE PATATES I ESPINACS
2 patates
Oli del bacallà confitat
200 g d’espinacs
1 cullerada de pinyons
Sal
Bullim les patates amb la pell. Quan les
tinguem cuites, les pelem i tallem a daus. Les confitem amb l’oli del bacallà
fins que comencen a transparentar. Les traiem i posem sobre paper de cuina, per
retirar-ne l’excés d’oli. Reservem
Netegem els espinacs i els saltem a una paella
amb una mica d’oli i els pinyons. Salpebrem i reservem
PER SERVIR
Al plat posem un motlle rodó, primer hi
aboquem una capa de patates, una d’espinacs, a sobre un tall de bacallà. Portem
el plat al forn que ja el tindrem escalfat a 150 ºC, el deixem uns quatre
minuts. Retirem, i escampem per sobre l’allioli, ragem amb un fil d’oli i un
parell de fulles de julivert, acabem amb la làmina de gelatina.
Font de la recepta Blog de Receptes amb bacallà
adaptada al meu gust.
Aiiix! Que bo! Aquest allioli de poma ha de ser una passada!
ResponEliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Si que estava molt bo Olga. L’allioli de poma no pararies de menjar-ne.
EliminaPetonets i bona setmana
Sión