PASTÍS DE TARONJA (2ª VERSIÓ)
INGREDIENTS PER A LA TARONJA CONFITADA
2 taronges
6 cullerades soperes de sucre morè
Comencem confitant uns talls de taronja. A una
paella posem el sucre morè amb unes gotes d’aigua. Col·loquem les rodanxes de
taronja que haurem tallat molt primes, al damunt i deixem que vagin fent a foc
molt baix fins que les tinguem confitades.
És important fer aquest pas primer perquè
tarda una bona estona. Quan la tinguem cuita l’anem posant al fons del motlle
que farem el pastís.
INGREDIENTS PER EL
PASTÍS
1 taronja grossa
280 g de sucre
280 g de farina
3 ous
1 sobre de llevat ràpid (Royal)
100 g de mantega pomada
135 ml d’oli d’oliva
Un polset de sal
Untem el motlle on farem el pastís amb
mantega, l’espolsem amb farina i el reservem a la nevera.
Pelem la segona taronja i en reservem la pell.
De la resta en traurem tota la part blanca, vigilant que no ens hi quedi cap
pinyol. L’anirem posant al got de la batedora així com si n’ha sobrat de la que
hem utilitzat per fer-la confitada. Triturem fins que tinguem una crema molt
fina. Reservem a un bol.
A un cassó posem la pell de la taronja i el
sucre, amb la picadora procurem deixar el conjunt molt i molt fi, l’afegim al
bol que hi tenim la taronja; aquesta és la clau per l’aroma del pastís.
Al bol on tenim la carn de la taronja, les
pells i el sucre, afegim l’oli, els 3 ous i un polset de sal. Batrem molt bé
perquè quedi tot ben amalgamat.
En aquest punt afegim la farina i el llevat
que ja tindrem tamisats, barrejant-ho a poc a poc, per evitar que ens quedin
grumolls.
Aboquem la preparació al motlle, que ja i hem
posat la taronja confitada. Deixem reposar el pastís, uns 30 minuts abans
d’enfornar així el llevat químic treballarà bé.
Mentrestant encendrem el forn a 180 ºC.
Passat el temps portem el pastís al forn, deixarem
coure uns 30 o 40 minuts, o fins que comprovem amb el truc de l’escuradents que
ja el tenim cuit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada