PASTÍS DE TARONJA AMB TOC DE XOCOLATA




 INGREDIENTS PER EL PASTÍS

1 taronja grossa
250 g de sucre
250 g de farina
175 ml de crema de llet de 35º
3 ous
1 sobre de llevat ràpid (Royal)
100 g de mantega pomada

INGREDIENTS PER A LA TARONJA CONFITADA

1 taronja
8 cullerades soperes de sucre

Comencem confitant la taronja, l’agafem i sense pelar-la, la tallem a rodanxes ben fines (de 2 mm de gruix).

A una paella posem el sucre i un rajolí d’aigua per humitejar-lo una mica. Col·loquem les rodanxes de taronja al damunt i deixem que vagin fent a foc molt baix. De tant en tant les girem i les deixem confitar fins que quedin gairebé transparents.

Quan van està fredes els vaig tallar la pell. Doncs per posar-les sobre el pastís em va semblar que era massa consistent, més aviat una mica dura.

Va molt bé fer aquest pas primer perquè tarda una bona estona, la tindrem llesta quan acaben de fer el pastís. Així refredaran les dues coses al mateix temps.

PER EL PASTÍS

Untem el motlle on farem el pastís amb mantega, l’espolsem amb farina i el reservem a la nevera.

Pelem la taronja i reservem la pell. Anirem, traient els grills, sense la part blanca, vigilant que no quedi cap pinyol. Anirem posant-los al got de la batedora així com la pell que ja hi haurem tret una mica de la part blanca. Triturem fins que tinguem una crema molt fina. Reservem

A un bol batrem la mantega, pomada amb 200 g de sucre. Afegim els rovells d’ou la crema de llet i la taronja triturada. (els 50 g de sucre reservats són per les clares que també reservem després ens faran falta),

Barregem la farina i el llevat hi tamisem amb un colador ben fi. Incorporem-los a la barreja anterior.

 A un altre bol batrem les clares d’ou. Quan ja tinguin una certa consistència, afegim-hi en dues vegades, els 50 g de sucre que tenim reservats i continuem batent fins que les tinguem ben fermes. 

Afegim-les a la preparació anterior amb moviments suaus de dalt a baix, que permetin l’entrada d’aire. Quan tinguem tota la pasta ben homogènia, l’aboquem a dins el motlle.

Portem el motlle al forn que ja tindrem preescalfat a 200 ºC, deixem coure durant uns 40 – 45 minuts o fins que en punxar al centre amb un escuradents ens surti net.

Un cop fred i desemmotllat, a sobre hi posem unes culleradetes de xocolata de cobertura, les rodanxes de taronja al damunt i acabem amb uns fils de xocolata.

La recepta de la taronja confitada l’he extreta del Blog Cuina per Llaminers



Comentaris

Entrades populars