LLAGOSTINS A L’ESTIL CANTONÈS
½ ceba
2 dents d’all
Salsa de tomàquet
1 cullerada de farina
1 got de cervesa
Suc de ½ llimona
1 cullerada de sucre morè
2 cullerades de vinagre d’arròs
Nous de macadàmia i festucs
Oli d’oliva
150 g d’arròs
Pelem els llagostins i reservem les cues per
un costat i els caps i les pells per un altre.
A una paella amb oli sufragui’m caps i pells.
Quan les tinguem daurades afegim la ceba tallada a trossets i la farina,
remenem molt bé.
Mentrestant aixafem els alls i amb el suc de
llimona o afegim al sofregit, remenant molt bé. Aboquem la cervesa i la salsa
de tomàquet i deixen que bulli durant uns quinze minuts a foc mix. Passat el
temps, colem i tornem a la paella, ha de quedar una salsa una mica consistent.
A un cassó petit ratllem la pell de la ½ llimona,
afegim el sucre morè, un raget d’aigua i el vinagre, el portem a foc mix,
remenem fins que obtinguem un caramel una mica daurat. En aquest punt barregem
aquest caramel sobre la salsa que tenim preparada. Portem al foc i deixem
bullir molt suaument, obtindrem una salsa agredolça.
Bullim l’arròs com tinguem costum de fer-ho.
Reservem
A una paella amb unes gotes d’oli daurem les
nous de macadàmia, els festucs i les cues de llagostins, donem unes voltes hi
incorporem la salsa que tindrem calenta.
Per servir, al plat posem un cercle, l’omplim
d’arròs, a sobre posem els llagostins, els fruits secs i salsem. Si sobre salsa
la podem posar a una salsera per si ens fa falta per barrejar amb l’arròs.
Font de la recepta llibre de M Berasategui, adaptada al
meu gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada