COSTELLÓ DE PORC ROSTIT A BAIXA TEMPERATURA




INGREDIENTS

600 g de costelló de porc                                                                    
1 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
2 patates
1 got d’aigua
1 got de cervesa
½ cullerada de salsa Bovril
Oli d’oliva
Pebre negre

Introduïm el costelló amb salmorra durant 40 minuts. Passat el temps, traiem tota la sal amb un paper de cuina.

Posem el costelló, a una safata pel forn, pintem amb oli per tots costats, empolsinem amb pebre negre (sal no que ja en porta) hi afegim l’aigua, la cervesa i la cullerada de Bovril, remenem tot el conjunt.

Portem al forn que ja el tindrem escalfat a 120 ºC, deixem coure durant unes dues hores i mitja, vigilant de tant en tant, si hi faltes líquid, podem afegir-hi una mica més d’aigua i de cervesa. També anirem girant la carn amb molt de compte. Si veiem que s’enrosseix massa aviat podem tapar-ho amb paper de plata. No em va fer falta.

Deixem coure la carn, fins que sigui fàcil punxar-la amb una broqueta.

En aquest punt, deixem que enrosseixi una mica per cada costat.

Mentrestant preparem les patates, tallem-les a rodanxes i fregim-les. Quan les tinguem llestes, les posem a la safata sota la carn i deixem coure el conjunt cinc minuts més.

Per servir, al plat fem un llit de patates, posem el costelló a sobre, salsem i ja el podem porta a taula.




Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars