COSTELLÓ DE PORC ROSTIT A BAIXA TEMPERATURA
INGREDIENTS
600 g de costelló de porc
1 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
2 patates
1 got d’aigua
1 got de cervesa
½ cullerada de salsa Bovril
Oli d’oliva
Pebre negre
Introduïm el costelló amb salmorra durant 40
minuts. Passat el temps, traiem tota la sal amb un paper de cuina.
Posem el costelló, a una safata pel forn,
pintem amb oli per tots costats, empolsinem amb pebre negre (sal no que ja en
porta) hi afegim l’aigua, la cervesa i la cullerada de Bovril, remenem tot el
conjunt.
Portem al forn que ja el tindrem escalfat a 120
ºC, deixem coure durant unes dues hores i mitja, vigilant de tant en tant, si
hi faltes líquid, podem afegir-hi una mica més d’aigua i de cervesa. També
anirem girant la carn amb molt de compte. Si veiem que s’enrosseix massa aviat
podem tapar-ho amb paper de plata. No em va fer falta.
Deixem coure la carn, fins que sigui fàcil
punxar-la amb una broqueta.
En aquest punt, deixem que enrosseixi una mica
per cada costat.
Mentrestant preparem les patates, tallem-les a
rodanxes i fregim-les. Quan les tinguem llestes, les posem a la safata sota la
carn i deixem coure el conjunt cinc minuts més.
Per servir, al plat fem un llit de patates,
posem el costelló a sobre, salsem i ja el podem porta a taula.
Quina bona recepta. Petonets.
ResponEliminaMoltes gracies, estaba molt bona. Petonets.
ResponElimina