dimarts, 29 de març de 2011

GALTES DE PORC AMB CEPS “FALSOS”



INGREDIENTS

2 galtes de porc
1 ceba
2 alls
2 tomàquets madurs
1 copa de vi ranci
Oli
Sal
Pebre negre
1 cullerada de farina
Patates petites
¾ l. brou de carn

Quan comprem les galtes demanem que ens les desossin.

Posem oli a una cassola i mentre s'escalfa, salpebrem les galtes, quan el tinguem calent les rossegem per tots costats. Reservem

Amb el mateix oli sofregim  la ceba tallada ben fina. Un cop rossa, afegim els tomàquets, pelats i també tallats molt fins.

Un cop concentrat el sofregit, hi tirem els alls trinxats i la farina. A continuació aboquem-hi el vi ranci, deixem reduir. Afegim-hi el brou de carn i les galtes. Tapem la cassola i deixem-ho coure uns vint-i-cinc minuts a foc baix.

Mentrestant preparem las patates “falsos ceps” rentem les patates, i sense pelar-les, procedim com es veu a la foto,  quan les tinguem preparades les salem i fregim una mica. Aquestes patates les vaig veure a Internet molt abans de tenir el blog, no recordo a quina pagina o blog de cuina, les faig moltes vegades per acompanyar els guisats.

Passat el temps traiem les galtes i passem la salsa pel colador xinés, desglacem i tornem a posar-les a la cassola, posem les patates i acabem de coure tot junt fins que ho tinguem al nostre gust.











35 comentaris:

  1. Que plato más bien presentado, de 1 - 10 un 11!!!Felicidades para estas ideas que día a día nos presentas. y gracias por compartir!

    ResponElimina
  2. Que graciosos, ara me n'adono que no tinc aquest estri per a treure els cors de les pomes :O

    Això no pot ser, n'haurè de comprar un!! :D

    Per cert parella, està oberta la nova trobada gastrobloc@ire, aquesta vegada per dinar lleuger i aprendre sobre el cafè.

    Us ho poso aquí perque no hi ha gaires places i diria que a la darrera vegada no us veu assabentar per facebook...

    http://www.facebook.com/event.php?eid=163994166989642

    un abraçada!

    ResponElimina
  3. Sion, niña preparas unos platos que ni en los restaurantes de varios tenedores, muy sugestiva tu receta....Saludos paco

    ResponElimina
  4. Reconec que m'ha intrigat molt això dels "ceps falsos". Queda algun estris de cuina per inventar?. El resultat: fantàstic!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Caram quins ceps més macos! haha
    La idea és súper orignal. M'hauré de comprar un aparell d'aquests. Un plat deliciós.
    Petonets!

    ResponElimina
  6. Je je je... segur que més d'un caurà a l'engany :)
    Un guisadet sensacional, per tenir ben a prop una llesca de pa!

    ResponElimina
  7. Com m'agraden aquests plats amb galtes que queden tan bons... M'ha fet gràcia això dels ceps falsos, jo llegia els ingredients i pensava, què haurà posat, si són bolets... Al final he vist que eren patates, però semblen bolets, és una idea molt original de fer formes diferents. M'agrada. Besets.

    ResponElimina
  8. Quina cucada! són originals de debò i jo veient la foto primera deia, mira tu quina feianda i són perfectes! tinc una parell dá quests serà qüestió de fer-lo servir, un plat boníssim i ben acompanyat.
    petons

    ResponElimina
  9. Molt enginyosos aquest bolets. M'han agradat molt.
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  10. Que gracia,me encanta la idea...el resultado es genial.
    Besets.

    ResponElimina
  11. M'a quedat morta en els ceps. Quina idea mes original. Les galtes aqui a Murcia les venen ya sinse el os.
    Mol bona la recepta.
    Besets

    ResponElimina
  12. Hola!
    estava impacient per veure que eren els "falsos ceps" i com ho havies fet!! Molt, però molt original.. Em sembla que molts comprarem l'estri per que és una "quedada total". Amb aquest plat jo necessitaria un bon pa per que m'encanta amb la salseta! petons

    ResponElimina
  13. Que cucos aquests ceps falsos!! Un plat per sucar-hi pa, que bo!

    ResponElimina
  14. Quina gràcia aquestes patatones, un gran acompanyament per a les galtes!

    ResponElimina
  15. M'agraden les galtes, però aquests ceps falsos m'han robat el cor per originals.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Jó sóc més de peus però tot i així em lleparia els dits amb aquesta salsa i els "ceps" tan monos que us han sortit.

    ResponElimina
  17. Xe, per sopar me'n menjaria un plat d'aquests! Quin aspecte té! I la carn, ben cuiteta en un bon brou, com m'agrada a mi. Els falsos ceps, xulíssims. Com sempre, excel·lent.
    Besos

    ResponElimina
  18. Daminela
    Muchas gracias
    Un beso

    Starbase
    Gracies per avisar-nos. Esperem a la propera no tenir compromisos.
    Quan vaig veure aquets bolets per Internet, ja fa mol de temps, vaig tindre que comprar-me’l i ja els he fet molts cops, a taula son la sensació dels convidats.
    Una abraçada

    Paco
    Moltes gracies celebro que t’agradi
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Josep
    Crec que no, lo que sortiran seran noves idees per fer amb ells. Moltes gracies
    Una abraçada

    Marina
    Queden mol bé i a més a més molt bons
    Mols petons

    Gemma
    A cop de vista semblen ceps de veritat, encara que desprès el gust no, ni molt menys, però queda un plat molt “resulton”
    Petonets

    ResponElimina
  20. Asela Masià
    Es una forma de fer que un plat de sempre quedi original
    Petons

    Mai
    Amb aquet plat aconsegueixes que la gent s’ho passi bé un bon rato comentant com estan fets.
    Mols petons

    Pepin
    Moltes gracies per el comentari
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Mesilda
    Es un plat amb sorpresa.
    Petons

    Orquidea59
    Així millor per fer aquet plat, amb aquets bolets sorprens a la gent.
    Un peto

    La cuina de l’Eri
    Es una forma original i bona, el pa que no falti dons la salsa esta deliciosa
    Un peto

    ResponElimina
  22. El taller de cuina
    Amb els bolets et quedes amb el personal.
    Petons

    Visc a la cuina
    Un detall simpatic per un plat de sempre
    Petons

    La cocinera de Betulo
    Quan presentes el plat i els proven, has de veure la cara dels convidats
    Petonets

    ResponElimina
  23. El taller de cuina
    Amb els bolets et quedes amb el personal.
    Petons

    Visc a la cuina
    Un detall simpatic per un plat de sempre
    Petons

    La cocinera de Betulo
    Quan presentes el plat i els proven, has de veure la cara dels convidats
    Petonets

    ResponElimina
  24. Cristina
    Amb un bon plat de peus també queden la mar de bé.
    Petonets

    Queti B
    Agrada tant per dinar com per sopar, amb una bona barra de pa. Els “bolets” a taula tenen molt èxit
    Petons

    ResponElimina
  25. m'encanten les galtes, sión, la seva textura melosa... hummm, i aquests falsos ceps, una gran idea, perquè res no és el que sembla!

    ResponElimina
  26. Molt xulos els falsos ceps! I jo, com en Manel: adorador de les galtes. Què bones!!

    Salut!

    ResponElimina
  27. un plato de mis favoritos las galtas me encantan y con estos falsos blolets tambien.Buen invento
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  28. tota una obra d'art..!
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. genials aquests falsos ceps, quina manera més maquetona de presentar el plat

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  30. Avui he fet un plat amb la cocció idèntica, en lloc de galta, entrama, però és clar, sense els "ceps" La idea és genial.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  31. Manel
    Amb lo bones que son, es una manera de donar un toc més simpàtic al plat
    Una abraçada

    Massitet
    Son tan bones, que unes patatones els van molt bé
    Una abraçada

    Miquel
    Es una forma simpàtica de presenta unes patates
    Una abraçada

    ResponElimina
  32. StHilari
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Dolça
    Moltes gracies
    Petonets

    Els fogons del pare
    Aquests guisats son genials, i amb acompanyament encara mes. Moltes grecies
    Una abraçada

    ResponElimina
  33. Hola guapa tu

    quin plat més maco i més bo, que divertit això dels botels,...em permís, copio, copien, copiaren...

    gràcies per compartir aquesta idea tant ferma

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  34. Les galtes deuen ser bonissimes però els ceps son la repera. Quina cosa més original i divertida.
    Petons!

    ResponElimina
  35. SUSANNA
    Es molt divertit a taula i poca feina a la cuina
    Petons

    Pilar
    Com molt bé dius les galtes molt bones, però els bolets a taula molt divertits, i fàcils de fer
    Petons

    ResponElimina