TAPAS XIV
ENDIVIES FARCIDES
INGREDIENTS
Unes fulles d’endívies
1 llauna d’escopinyes
Grills de taronja
Bacallà
Oli verge d'oliva
Pebre
A una fulla d’endívia posem a sobre uns escopinyes de llauna, uns trossos del grill de la taronja, un trosset de bacallà i amanim amb salsa d’escopinyes, oli i pebre.
OLIVADA
Quan anem a buscar oli al molí Mas Montseny d'El Morell, ens donem un bon grapat d’olives negres acabades d’agafar de l’olivera i preparo aquesta olivada.
INGREDIENTS
Olives negres
Uns filets d’anxova
Olives farcides d’anxova
Oli d’oliva
Unes branquetes d’orenga
Unes branquetes de farigola
Netegem molt bé les olives, les posem amb aigua i les herbes durant tres dies, canviant-la cada dia.
Passat el temps, les posem a un casso i cobrim amb oli, el portem al foc i confitem molt lentament. Quan les tinguem toves els hi traiem el pinyol i les triturem.
Quan les tinguem ben fines, anem posant-hi les anxoves tallades petites i les olives farcides tornem a triturar, quan tinguem el conjunt ben fi, ja tenim l´olivada, queda una mica aspra però a casa ens agrada.
Podem guardar-la en pots de vidre, posem una capeta d’oli a sobre i se'ns guardarà a la nevera molt bé.
Una tapa de lujo!
ResponEliminaM'encaten les tapes, les endibies, les escopintyes, ... m'agrada tot.
ResponEliminaMolt bon aperitiu!!
Petons
H'o antenia tot, menos els berberechos=escopintyes. Pero ara ya se lo que son.
ResponEliminaMolt bona tapeta.
Besets
La reina de les tapes!! Em quedo amb totes dues, que m'encanten!! Petons
ResponEliminaGràcies per les idees, Sion!
ResponEliminaBesets
Què bones! Unes tapes de lujito! ;)
ResponEliminaPrenem nota! :)
Petonets per tu i en Miquel,
Marina
Taronja, amb bacallà vale, però amb escopinyes no sens hages acudit mai... Bonísimes i molt refrescants.
ResponEliminaPetons gastronòmics
Sion, tu genialidad con las tapas no tiene limite, vamos otra maravilla de las tuyas,..saludos paco
ResponEliminaUnes tapes molt creatives!!!
ResponEliminaunos aperitivos siempre son bienvenidos en mi casa y esto tuyos estan muy bien y faciles.
ResponEliminamiquel
M'agrada tot.. però l'olivada és de les coses que no em canso d'untar torradetes... Salut!.
ResponEliminaTotes dues m´agraden però com a en Ricard l´olivada és la meva perdició m´estaria tot un dia menjant-ne: esmorzar, dinar, berenar...
ResponEliminaLa primera servida en culleres ja l'he provat. Amb l'endívia també ha de quedar molt bé!
ResponEliminaAl curs de cuina que vaig fer aquest setembre vam preparar una tapa d'escopinya amb taronja deliciós. M'anoto lo de l'endivia: és una bona alternativa a les culleretes que estan tan de moda...
ResponEliminaPetons!
La Taula d'en Bernat
Tapes de luxe!
ResponEliminaVeig que cadascú portem el nosrtre ranquing particular, tu les tapes, el Manel els arrossos , jo els cocs...
PTNTS
Dolça
Unas tapas de lujo,me gustan las dos,pero la primera queda muy lucida y original.
ResponEliminaBesets.
Sión, sou els reis de les tapes!! La olivada, m'encanta!!
ResponEliminaPetons!
Quina combinació tan bona amb les endivies i l' olivada m' encanta!
ResponEliminaDamilena
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Dolors
Moltes gracies, a casa també ens encanten les tapes
Petons
Orquidea59
Ja saps si tens cap dubte un email i et donem tota classe d’explicacions. Jejejeje
Molts petons
La cuina de l´Eri
ResponEliminaMoltes gracies, ten guardo una de cada jejeje
Petons
Queti B
M’alegra que et serveixin
Petonets
Marina
Les tapes son molt bones gairebé totes
Molts petons
Com Gat i Gos
ResponEliminaLa combinació queda molt bona, si la proves ja amb diràs
Petonets
Paco
Las tapes m’encanten i provar coses noves també, i surt el que surt, normalment bo
Una abraçada
Visc a la cuina
Moltes gracies
Petons
Miquel
ResponEliminaA casa els aperitius ens encanten, i es qüestió de provar-ne de nous.
Una abraçada
Ricard Sampere
Ummm l’any vinent tindrem que demanar més olives i tu portes les torrades jejeje
Una abraçada
Cristina
A tu també et dic com el Ricard, per l’any vinent prepara torradetes jejeje
Molts petons
Gemma
ResponEliminaAmb l’endívia li don un toc una mica diferent
Petons
Anna
A taula fa molta patxoca i queda molt bo, es per canviar una mica de les culleretes
Petons
Dolça
Es que cadascú ens em especialitzat amb alguna cosa que sempre ens queda molt bé
jejeje,
Petons
Mesilda
ResponEliminaSon molt bones totes dues però la primera es molt vistosa a taula
Petons
Mercè
Moltes gracies, es de les de no parar
Petons
ANNAFS
A taula el conjunt queda molt bé
Petons
L'olivada molt bona, però les endívies farcides increïbles!!
ResponEliminaAlbota
ResponEliminaEls conjunt de les dues tapes es per provar-ho, queden molt bé
Petons