dijous, 31 de març de 2011

TAPAS XIV




ENDIVIES FARCIDES

INGREDIENTS

Unes fulles d’endívies
1 llauna d’escopinyes
Grills de taronja
Bacallà
Oli verge d'oliva
Pebre

A una fulla d’endívia posem a sobre uns escopinyes de llauna, uns trossos del grill de la taronja, un trosset de bacallà i amanim amb salsa d’escopinyes, oli i pebre.



OLIVADA

Quan anem a buscar oli al molí Mas Montseny d'El Morell, ens donem un bon grapat d’olives negres acabades d’agafar de l’olivera i preparo aquesta olivada.

INGREDIENTS

Olives negres
Uns filets d’anxova
Olives farcides d’anxova
Oli d’oliva
Unes branquetes d’orenga
Unes branquetes de farigola


Netegem molt bé les olives, les posem amb aigua i les herbes durant tres dies, canviant-la cada dia.

Passat el temps, les posem a un casso i cobrim amb oli, el portem al foc i confitem molt lentament. Quan les tinguem toves els hi traiem el pinyol i les triturem.

Quan les tinguem ben fines, anem posant-hi les anxoves tallades petites i les olives farcides tornem a triturar, quan tinguem el conjunt ben fi, ja tenim l´olivada, queda una mica aspra però a casa ens agrada.

Podem guardar-la en pots de vidre, posem una capeta d’oli a sobre i se'ns guardarà a la nevera molt bé.

26 comentaris:

  1. M'encaten les tapes, les endibies, les escopintyes, ... m'agrada tot.
    Molt bon aperitiu!!

    Petons

    ResponElimina
  2. H'o antenia tot, menos els berberechos=escopintyes. Pero ara ya se lo que son.
    Molt bona tapeta.
    Besets

    ResponElimina
  3. La reina de les tapes!! Em quedo amb totes dues, que m'encanten!! Petons

    ResponElimina
  4. Gràcies per les idees, Sion!
    Besets

    ResponElimina
  5. Què bones! Unes tapes de lujito! ;)
    Prenem nota! :)
    Petonets per tu i en Miquel,
    Marina

    ResponElimina
  6. Taronja, amb bacallà vale, però amb escopinyes no sens hages acudit mai... Bonísimes i molt refrescants.
    Petons gastronòmics

    ResponElimina
  7. Sion, tu genialidad con las tapas no tiene limite, vamos otra maravilla de las tuyas,..saludos paco

    ResponElimina
  8. unos aperitivos siempre son bienvenidos en mi casa y esto tuyos estan muy bien y faciles.
    miquel

    ResponElimina
  9. M'agrada tot.. però l'olivada és de les coses que no em canso d'untar torradetes... Salut!.

    ResponElimina
  10. Totes dues m´agraden però com a en Ricard l´olivada és la meva perdició m´estaria tot un dia menjant-ne: esmorzar, dinar, berenar...

    ResponElimina
  11. La primera servida en culleres ja l'he provat. Amb l'endívia també ha de quedar molt bé!

    ResponElimina
  12. Al curs de cuina que vaig fer aquest setembre vam preparar una tapa d'escopinya amb taronja deliciós. M'anoto lo de l'endivia: és una bona alternativa a les culleretes que estan tan de moda...

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  13. Tapes de luxe!
    Veig que cadascú portem el nosrtre ranquing particular, tu les tapes, el Manel els arrossos , jo els cocs...

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Unas tapas de lujo,me gustan las dos,pero la primera queda muy lucida y original.
    Besets.

    ResponElimina
  15. Sión, sou els reis de les tapes!! La olivada, m'encanta!!
    Petons!

    ResponElimina
  16. Quina combinació tan bona amb les endivies i l' olivada m' encanta!

    ResponElimina
  17. Damilena
    Muchas gracias
    Besos

    Dolors
    Moltes gracies, a casa també ens encanten les tapes
    Petons

    Orquidea59
    Ja saps si tens cap dubte un email i et donem tota classe d’explicacions. Jejejeje
    Molts petons

    ResponElimina
  18. La cuina de l´Eri
    Moltes gracies, ten guardo una de cada jejeje
    Petons

    Queti B
    M’alegra que et serveixin
    Petonets

    Marina
    Les tapes son molt bones gairebé totes
    Molts petons

    ResponElimina
  19. Com Gat i Gos
    La combinació queda molt bona, si la proves ja amb diràs
    Petonets

    Paco
    Las tapes m’encanten i provar coses noves també, i surt el que surt, normalment bo
    Una abraçada

    Visc a la cuina
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  20. Miquel
    A casa els aperitius ens encanten, i es qüestió de provar-ne de nous.
    Una abraçada

    Ricard Sampere
    Ummm l’any vinent tindrem que demanar més olives i tu portes les torrades jejeje
    Una abraçada

    Cristina
    A tu també et dic com el Ricard, per l’any vinent prepara torradetes jejeje
    Molts petons

    ResponElimina
  21. Gemma
    Amb l’endívia li don un toc una mica diferent
    Petons

    Anna
    A taula fa molta patxoca i queda molt bo, es per canviar una mica de les culleretes
    Petons

    Dolça
    Es que cadascú ens em especialitzat amb alguna cosa que sempre ens queda molt bé
    jejeje,
    Petons

    ResponElimina
  22. Mesilda
    Son molt bones totes dues però la primera es molt vistosa a taula
    Petons

    Mercè
    Moltes gracies, es de les de no parar
    Petons

    ANNAFS
    A taula el conjunt queda molt bé
    Petons

    ResponElimina
  23. L'olivada molt bona, però les endívies farcides increïbles!!

    ResponElimina
  24. Albota
    Els conjunt de les dues tapes es per provar-ho, queden molt bé
    Petons

    ResponElimina