CREMA CATALANA (La recepta del 15)
Amb aquesta recepta participo a La recepta del 15, del mes de març que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta
INGREDIENTS
½ l de llet
INGREDIENTS
½ l de llet
4 rovells d’ou
100 g sucre
40 g maizena
½ branca canyella
Pell de llimona
2 fulles de gelatina
4 melindros
1 copa de moscatell
3 cullerades de sucre
A un got posem una mica de llet freda, afegim la maizena i remenem fins que la tinguem ben dissolta. Reservem
A un cassó al foc, posem la resta de la llet, el sucre, la pell de la llimona i la canyella. Quan comenci a bullir, trèiem del foc i deixem temperar una mica.
Mentrestant a un bol barregem els rovells d’ou amb la maizena que tenim dissolta i reservada. Afegim la llet que tenim temperada, barrejar molt bé i colem.
Tornem a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, traurem del foc i abocarem a una plata de servir, o bé on la vulguem presentar.Tapem amb paper film tocant la crema per a que no ens faci crosta, posem a la nevera.
Aboquem una mica de moscatell a un plat fondo, anem sucant una mica els melindros tallats a trossos per fer els fons de la copa, a sobre posem crema catalana fins que ens quedi l’espai suficient pel sucre cremat.
Posem amb remull les fulles de gelatina.
Escalfem una mica el moscatell, posem la gelatina que tenim rehidratada, remenem molt perquè es dissolgui bé, l’aboquem a una plata que ens quedi una capa d’un mig centímetre.
Quan la tinguem freda i ben quallada la tallem a cuadrets petits o com ens agradi més.
Pel caramel, posem a un casso tres cullerades de sucre, unes gotes de suc de llimona i una cullerada d’aigua, ho portem al foc fins que tinguem el caramel, llavors sobre un paper sulfuritzat farem amb el sucre, els dibuixos que més ens agradin.
Sobre la crema posarem la gelatina de moscatell i el caramel i cap a taula.
Una presentació fantàstica i una recepta deliciosa.
ResponEliminaPetonets
Una proposta original i molt, molt atractiva.
ResponEliminaUna proposta molt sugerent i molt complerta!
ResponEliminaUna abraçada,
saludos Sion, una copa muy sugestiva para un paladar agradecido por lo rico que está, por cierto Sion pásate por mi blog que tienes una dedicatoria mia.............paco
ResponEliminauna proposta innovadora i atractiva .. i servida en copa!! ....que més puc demanar
ResponEliminaUna abraçada
La primera recepta del 15! Ostres, serà difícil de superar! MOlt original i amb una presentació fabulosa... M'encanten les postres presentades en copa. Queden súper elegants!
ResponEliminaGràcies per participar! És un plaer comptar amb tu ;)
Petons!
Has fet d'unes postres tradicionals tot un prodigi de sofisticació. Quin luxe!
ResponEliminaBesets
Deliciosa y con una presentacion fantastica!!
ResponEliminaBesets.
Hola Sion; gracies per visitarme, tu també tens coses molt interesants, Aixi, que amb el teu permis t'anire espiant a veure el que cuines.
ResponEliminaPetons i bona setmana
Molt sotisficada. A més super complerta.
ResponEliminaMuas!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuina copa més temptadora. La foto ha quedat fantàstica, convida a pegar una cullerada. Quina cremositat. Una abraçada.
ResponEliminaM'encanta aquesta copa, és com un tiramisú a la catalana... em sembla sensacional!!!!
ResponEliminaM'apunto la recepta ;)
Em sumo a tots els comentaris: Sensacional, molt de casa, atractiva, bona.. si és que ho té tot!! Petonets
ResponEliminaGenial, t'ha quedat genial.
ResponEliminaBonísima i amb una presentació total!
Felicitats.
Petonets.
Quina copa tant i tan bona, quina bona pinta, però a més a més, ha d'estar per llepar-se els ditets.
ResponEliminasalut,
Sión que maca t´ha quedat, molt ben presentada i original, tradició i modernitat es conjuguen, bravo!
ResponEliminauna abraçada
Quina sofisticació, noia!!!! Com canvia una crema presentada en una cassoleta de fang o en una copa com has fet tu! I amb peineta!!!!
ResponEliminaQuina modernor!
Petons
Que buena crema catalana y que presentación tan chula.
ResponEliminaBesets
Sion lo has bordado esta receta clasica le has dado la vuelta y te ha quedasdo de lujo.Me gusta
ResponEliminapeto
miquel
Oh!! quina crema catalana més bona!! M'encanta! Si pots ens pots deixar l'enllaç de la recepta al nostre bloc? Així us tenim a tots controlats i no us hem d'anar buscant un per un per fer l'índex! jejeje
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Un petonet!
Sandra
Quina manera més original de presentar la crema catalana i que a més la tenim al caure.Petons
ResponEliminaT'ha quedat espectacular!!! Quina presentació més bonica!!! Me l'apunte, no cal dir-ho!!!
ResponEliminaAquesta copa és de 10, me l'apunto!
ResponEliminaUna receta muy buena y la copa te ha quedado de un 10! Muy buena la presentación! Me gusta mucho!
ResponEliminaCaram! una presentació de luxe! amb els melindros amb moscatell em recorda al tiramissú, però molt més nostrat!! jejeje
ResponEliminaCarmen
ResponEliminaMoltes gracies
Petons
Josep
La proposta s’ho mereix
Petons
Sonia – L´Exq uisit
Moltes gracies
Petons
Paco
ResponEliminaMoltes gracies
Una abraçada
St Hilari
La proposta s’ho mereix
Una abraçada
Marina
També m’encanta la presentació de postres amb copa, i la proposta vostre se la mereixia. També es un plaer per mi participar.
Molts petons
Queti B
ResponEliminaPotser es una manera de modernitzar un postra de tota la vida.
Petons
Mesilda
Moltes gracies
Petons
Quima
Doncs ens espiarem mútuament.
Petonets
Gemma
ResponEliminaMoltes gracies
Petons
Asela Masià
Moltes gracies. Prepara la cullera jejeje
Petons
Gemma
Moltes gracies, venint de tu amb sento molt afalagada
Petons
La cuina de l´Eri
ResponEliminaMoltes gracies
Petons
Joana
Moltes gracies
Petons
Cuinetes – Carme
Moltes gracies
Petons
Mai
ResponEliminaMoltes gracies
Una abraçada
Margarida
La presentació amb copa es diferent i la “peineta” mà deixat sense paraules, jejeje
Petons
Orquidea 59
Moltes gracies
Petons
Miquel
ResponEliminaCelebro que t’agradi
Una abraçada
Els fogons de la bordeta
Moltes gracies
Molts petons
Angels
Moltes gracies
Una abraçada
Francesc
ResponEliminaQueda diferent, moltes gracies
Una abraçada
Visc a la cuina
Moltes gracies
Petons
Damilena
Muchas gracias
Besos
Albota
El postra de Sant Josep s’ho valia
Petons
Aquesta gelatina de moscatell hi dóna un toc boníssim, m'encanta la proposta!
ResponEliminaFins aviat! ;)
Quina presentació! i què bona la crema, amb el toc de la gelatina de moscatell quin luxàs!! Entre tots tenim un bon receptari de cremes!
ResponEliminaPetó
Deliciosa crema ...increible presentacion ..besos MARIMI
ResponEliminaUna copa-crema fantàstica i molt ben presentada. A tenir ben en compte!
ResponEliminaBesitos
M´encanta, meravellosa recepta...heu sabut combinar tres ingredients tant nostrats a la perfecció: la crema catalana, el moscatell i els melindros. Un 10!
ResponEliminaQuina bona idea fer la gelatina de moscatell i la presentació tan maca.
ResponEliminaPetons.
Oh, oh, oh!! Quina copa!! M'ha encantat! La idea de la gelea de moscatell, la presentació... Genial!
ResponEliminaPetons!
Aquesta copa far de la crema un postra molt elegant
ResponEliminaBona cuina
Una proposta fantàstica!
ResponEliminaPetons.
Belén.
Si hagués de posar un adjectiu a la teva crema seria :ELEGANT sense cap mena de dubte, però llegeixo la recepta i veig que a més a més has fet una base amb els melindros i el licor...senzillament excel.lent Sión!
ResponEliminaLa presentacion es fantastica!!....una crema catalana con estilo y elegancia!!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaAcabatdefer
ResponEliminaSorprèn una mica però boníssim
Petons
Teresa
Ara tindrem molta feina a triar quina recepta fem.
Petons
Garlutti
Muchas gracias
Besos
La Quinta del Luculus
ResponEliminaMoltes gracies
Petons
Cristina
No podia ser d’altre manera Sant Josep s’ho val.
Petons
LA COCINERA DE BETULO
Si una cosa acompanya l’altre, doncs juntes no podia ser menys
Petons
Mercè
ResponEliminaM’afalaga el comentari venint d’una reina dels postres
Molts petons
La lionesa – narcís
Moltes gracies
Una abraçada
A la cuina, amb un parell d’ous
Moltes gracies
Petons
Mercè
ResponEliminaMoltes gracies. Comentaris com el teu fan que no paris de donar-li voltes a una recepta.
Molts petons
Foodtravelandwine
Muchas gracias
Besos
Ja t'ho han dit varies vegades aquí a sobre... sensacional!! :)))
ResponEliminaQue maca la copa,es veu exquisita.
ResponEliminaSi suigues un concurs el guanyarias.
Starbase
ResponEliminaMoltes gracies
Una abraçada
Margot
Moltes gracies, el teu comentari m’afalaga molt
Una abraçada
La presentació és espectacular i està clar que el moscatell li va perfecte a la crema...felicitats.
ResponEliminapetons gastronómics
Com Gat i Gos
ResponEliminaMoltes gracies
Petons
és el meu postre favorit! quina presentació tan bona!!!
ResponEliminaEt convido a passar-te per la meva cuïna:
cosasdemicocina.blogspot.com
Salutacions!!
Felicitats Sión! em va saber greu no poder compartir aquesta bona estona amb vosaltres, però vaig enviar bona representació!! Esperarem el llibre! per si no coincidim, bon estiu!! petons
ResponElimina