dilluns, 14 de març de 2011

CREMA CATALANA (La recepta del 15)




Amb aquesta recepta participo a La recepta del 15, del mes de març que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta

INGREDIENTS

½ l de llet
4 rovells d’ou
100 g sucre
40 g maizena
½ branca canyella
Pell de llimona
2 fulles de gelatina
4 melindros
1 copa de moscatell
3 cullerades de sucre

A un got posem una mica de llet freda, afegim la maizena i remenem fins que la tinguem ben dissolta. Reservem

A un cassó al foc, posem la resta de la llet, el sucre, la pell de la llimona i la canyella. Quan comenci a bullir, trèiem del foc i deixem temperar una mica.

Mentrestant a un bol barregem els rovells d’ou amb la maizena que tenim dissolta i reservada. Afegim la llet que tenim temperada, barrejar molt bé i colem.
Tornem a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, traurem del foc i abocarem a una plata de servir, o bé on la vulguem presentar.
Tapem amb paper film tocant la crema per a que no ens faci crosta, posem a la nevera.

Aboquem una mica de moscatell a un plat fondo, anem sucant una mica els melindros tallats a trossos per fer els fons de la copa, a sobre posem crema catalana fins que ens quedi l’espai suficient pel sucre cremat.

Posem amb remull les fulles de gelatina.

Escalfem una mica el moscatell, posem la gelatina que tenim rehidratada, remenem molt  perquè es dissolgui bé, l’aboquem a una plata que ens quedi una capa d’un mig centímetre.

Quan la tinguem freda i ben quallada la tallem a cuadrets petits o com ens agradi més.

Pel caramel, posem a un casso tres cullerades de sucre, unes gotes de suc de llimona i una cullerada d’aigua, ho portem al foc fins que tinguem el caramel, llavors sobre un paper sulfuritzat farem amb el sucre, els dibuixos que més ens agradin.

Sobre la crema posarem la gelatina de moscatell i el caramel i cap a taula.



56 comentaris:

  1. Una presentació fantàstica i una recepta deliciosa.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Una proposta original i molt, molt atractiva.

    ResponElimina
  3. Una proposta molt sugerent i molt complerta!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. saludos Sion, una copa muy sugestiva para un paladar agradecido por lo rico que está, por cierto Sion pásate por mi blog que tienes una dedicatoria mia.............paco

    ResponElimina
  5. una proposta innovadora i atractiva .. i servida en copa!! ....que més puc demanar
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. La primera recepta del 15! Ostres, serà difícil de superar! MOlt original i amb una presentació fabulosa... M'encanten les postres presentades en copa. Queden súper elegants!
    Gràcies per participar! És un plaer comptar amb tu ;)
    Petons!

    ResponElimina
  7. Has fet d'unes postres tradicionals tot un prodigi de sofisticació. Quin luxe!
    Besets

    ResponElimina
  8. Deliciosa y con una presentacion fantastica!!
    Besets.

    ResponElimina
  9. Hola Sion; gracies per visitarme, tu també tens coses molt interesants, Aixi, que amb el teu permis t'anire espiant a veure el que cuines.
    Petons i bona setmana

    ResponElimina
  10. Molt sotisficada. A més super complerta.

    Muas!

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Quina copa més temptadora. La foto ha quedat fantàstica, convida a pegar una cullerada. Quina cremositat. Una abraçada.

    ResponElimina
  13. M'encanta aquesta copa, és com un tiramisú a la catalana... em sembla sensacional!!!!
    M'apunto la recepta ;)

    ResponElimina
  14. Em sumo a tots els comentaris: Sensacional, molt de casa, atractiva, bona.. si és que ho té tot!! Petonets

    ResponElimina
  15. Genial, t'ha quedat genial.
    Bonísima i amb una presentació total!
    Felicitats.
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Quina copa tant i tan bona, quina bona pinta, però a més a més, ha d'estar per llepar-se els ditets.
    salut,

    ResponElimina
  17. Sión que maca t´ha quedat, molt ben presentada i original, tradició i modernitat es conjuguen, bravo!

    una abraçada

    ResponElimina
  18. Quina sofisticació, noia!!!! Com canvia una crema presentada en una cassoleta de fang o en una copa com has fet tu! I amb peineta!!!!

    Quina modernor!

    Petons

    ResponElimina
  19. Que buena crema catalana y que presentación tan chula.
    Besets

    ResponElimina
  20. Sion lo has bordado esta receta clasica le has dado la vuelta y te ha quedasdo de lujo.Me gusta
    peto
    miquel

    ResponElimina
  21. Oh!! quina crema catalana més bona!! M'encanta! Si pots ens pots deixar l'enllaç de la recepta al nostre bloc? Així us tenim a tots controlats i no us hem d'anar buscant un per un per fer l'índex! jejeje
    Moltes gràcies per participar!
    Un petonet!
    Sandra

    ResponElimina
  22. Quina manera més original de presentar la crema catalana i que a més la tenim al caure.Petons

    ResponElimina
  23. T'ha quedat espectacular!!! Quina presentació més bonica!!! Me l'apunte, no cal dir-ho!!!

    ResponElimina
  24. Una receta muy buena y la copa te ha quedado de un 10! Muy buena la presentación! Me gusta mucho!

    ResponElimina
  25. Caram! una presentació de luxe! amb els melindros amb moscatell em recorda al tiramissú, però molt més nostrat!! jejeje

    ResponElimina
  26. Carmen
    Moltes gracies
    Petons

    Josep
    La proposta s’ho mereix
    Petons

    Sonia – L´Exq uisit
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  27. Paco
    Moltes gracies
    Una abraçada

    St Hilari
    La proposta s’ho mereix
    Una abraçada

    Marina
    També m’encanta la presentació de postres amb copa, i la proposta vostre se la mereixia. També es un plaer per mi participar.
    Molts petons

    ResponElimina
  28. Queti B
    Potser es una manera de modernitzar un postra de tota la vida.
    Petons

    Mesilda
    Moltes gracies
    Petons

    Quima
    Doncs ens espiarem mútuament.
    Petonets

    ResponElimina
  29. Gemma
    Moltes gracies
    Petons

    Asela Masià
    Moltes gracies. Prepara la cullera jejeje
    Petons

    Gemma
    Moltes gracies, venint de tu amb sento molt afalagada
    Petons

    ResponElimina
  30. La cuina de l´Eri
    Moltes gracies
    Petons

    Joana
    Moltes gracies
    Petons

    Cuinetes – Carme
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  31. Mai
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Margarida
    La presentació amb copa es diferent i la “peineta” mà deixat sense paraules, jejeje
    Petons

    Orquidea 59
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  32. Miquel
    Celebro que t’agradi
    Una abraçada

    Els fogons de la bordeta
    Moltes gracies
    Molts petons

    Angels
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  33. Francesc
    Queda diferent, moltes gracies
    Una abraçada

    Visc a la cuina
    Moltes gracies
    Petons

    Damilena
    Muchas gracias
    Besos

    Albota
    El postra de Sant Josep s’ho valia
    Petons

    ResponElimina
  34. Aquesta gelatina de moscatell hi dóna un toc boníssim, m'encanta la proposta!
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  35. Quina presentació! i què bona la crema, amb el toc de la gelatina de moscatell quin luxàs!! Entre tots tenim un bon receptari de cremes!
    Petó

    ResponElimina
  36. Deliciosa crema ...increible presentacion ..besos MARIMI

    ResponElimina
  37. Una copa-crema fantàstica i molt ben presentada. A tenir ben en compte!
    Besitos

    ResponElimina
  38. M´encanta, meravellosa recepta...heu sabut combinar tres ingredients tant nostrats a la perfecció: la crema catalana, el moscatell i els melindros. Un 10!

    ResponElimina
  39. Quina bona idea fer la gelatina de moscatell i la presentació tan maca.
    Petons.

    ResponElimina
  40. Oh, oh, oh!! Quina copa!! M'ha encantat! La idea de la gelea de moscatell, la presentació... Genial!
    Petons!

    ResponElimina
  41. Aquesta copa far de la crema un postra molt elegant
    Bona cuina

    ResponElimina
  42. Si hagués de posar un adjectiu a la teva crema seria :ELEGANT sense cap mena de dubte, però llegeixo la recepta i veig que a més a més has fet una base amb els melindros i el licor...senzillament excel.lent Sión!

    ResponElimina
  43. La presentacion es fantastica!!....una crema catalana con estilo y elegancia!!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  44. Acabatdefer
    Sorprèn una mica però boníssim
    Petons

    Teresa
    Ara tindrem molta feina a triar quina recepta fem.
    Petons

    Garlutti
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  45. La Quinta del Luculus
    Moltes gracies
    Petons

    Cristina
    No podia ser d’altre manera Sant Josep s’ho val.
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Si una cosa acompanya l’altre, doncs juntes no podia ser menys
    Petons

    ResponElimina
  46. Mercè
    M’afalaga el comentari venint d’una reina dels postres
    Molts petons

    La lionesa – narcís
    Moltes gracies
    Una abraçada

    A la cuina, amb un parell d’ous
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  47. Mercè
    Moltes gracies. Comentaris com el teu fan que no paris de donar-li voltes a una recepta.
    Molts petons

    Foodtravelandwine
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  48. Ja t'ho han dit varies vegades aquí a sobre... sensacional!! :)))

    ResponElimina
  49. Que maca la copa,es veu exquisita.
    Si suigues un concurs el guanyarias.

    ResponElimina
  50. Starbase
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Margot
    Moltes gracies, el teu comentari m’afalaga molt
    Una abraçada

    ResponElimina
  51. La presentació és espectacular i està clar que el moscatell li va perfecte a la crema...felicitats.
    petons gastronómics

    ResponElimina
  52. és el meu postre favorit! quina presentació tan bona!!!

    Et convido a passar-te per la meva cuïna:

    cosasdemicocina.blogspot.com
    Salutacions!!

    ResponElimina
  53. Felicitats Sión! em va saber greu no poder compartir aquesta bona estona amb vosaltres, però vaig enviar bona representació!! Esperarem el llibre! per si no coincidim, bon estiu!! petons

    ResponElimina