dimecres, 23 de març de 2011

CONILL AMB CARGOLS



INGREDIENTS

1 conill
1 ceba
1 tomàquet
1 all
3 fulles llorer
Ametlles i avellanes torrades
1 cullerada de pà ratllat
Oli 
Sal
Pebre negre
Mig quilo de cargols
Mig litre de cervesa

Rentem molt bé els cargols que ja tindrem desdejunats, els posem a una olla amb aigua freda, a foc molt baix, fins que comencin a bullir, llavors els escorrem, esbaldim i els tornem a posar a l'olla amb aigua calenta, sal, pebre negra i el llorer, bullirem uns 20 minuts, passat el temps els escorrem i reservem.

Demanem que ens tallin el conill a trossos, salpebrem i a una cassola amb oli l’enrossim.

Triturem la ceba i la passem a la cassola que tenim el conill, quan està una mica daurada, aboquem el tomàquet donant-li unes quantes voltes, reguem amb la cervesa, deixem reduïr  una mica, posem aigua fins que ens quedi completament cobert. Esperem que cogui durant uns vint minuts.

Mentrestant preparem una picada amb les ametlles, avellanes, l’all i el pà torrat, que abocarem a la cassola, esperem uns cinc minuts més, posem els cargols, remenant molt bé  perquè s’incorporin amb la salsa, esperem uns deu minuts més, o bé fins que el conill el tinguem al nostre gust.


42 comentaris:

  1. Sión, m'has tocat la fibra, la meva debilitat els cargols, els prefereixo amb tomaquet o a la llauna, però.... m'emporto aquet platet que també en ve de gust.
    Muxutxuak

    ResponElimina
  2. Hola Sión, a mi també m'has tocat la fibra , m'he encanten i ens encanten a ca nostra , per diumenge com a aperitiu no estaría gens malament el teu platet .

    ResponElimina
  3. Ai, que bo! Conill i caragols m'agraden molt; això, la fotografia tan suggeridora i l'hora que va fent, m'ha fet venir ganeta.
    Moltes gràcies per la recepta.No done l'abast a fer-les totes, però vaig agafant idees.
    Besets

    ResponElimina
  4. La meva mare i la meva àvia són de Linyola i també en fan de conill amb caragols, a vegades hi posen també espinasc. Que bo!

    ResponElimina
  5. Sóc la primera dels comentaris a qui no agraden els cargols... :(
    Però el meu pare segur que sucaria pa i deixaria el plat ben net!

    ResponElimina
  6. la meva sogre els fa també amb conill i son boníssimssssss

    petonets

    ResponElimina
  7. Sión i Miquel; Jo com la Gemma, sóc el segon que no agraden gaire els cargols, encara que quatre si, eh?
    Que vagi de gust Miquel i Sión. :-D :-D :-D

    ResponElimina
  8. Para chuparse los dedos,buenisimos!!!Como disfrutaria si los pillara.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Rosa
    A casa els cargols ens encanten de totes las maneres, a la llauna també, tinc un post anterior de cargols a la llauna.
    Petons

    Xisca
    Molts diumenges per el aperitiu tenim uns quans fets una mica picantons.
    Un peto

    Queti B
    M’afalaga molt que t’agradi aquesta recepta es un plat de tota la vida a casa, anàvem a buscar cargols amb el pare, i la mare uns dies desprès quan estaven desdejunats els cuinava.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Albota
    Com li he dit a la Queti, a casa tan els pares com els avis els han cuinat, encara que mai hem posat espinacs, pot ser interessant.
    Petons

    Gemma
    Els cargols no tenen terme mig o agraden o no, encara que amb una bona salsa estan per sucar-hi pa.
    Molts petons

    Lidia
    Es un plat guisat de tota la vida
    Petons

    ResponElimina
  11. Menja de bacalla. Josepb
    Bé si quatre t’agraden ja es per comença a tastar-los.
    Una abraçada

    Mesilda
    Es que son tant bons Ummm
    Petons

    ResponElimina
  12. Hummmmmmmm, el conill molt bó, pero es que els cargols m'agraden un montó.
    Besets

    ResponElimina
  13. En aquest cas, faig pinya amb la Gemma i el Josep, els cargols no em són gens simpàtics, encara que ja sé que tenen molts seguidors!

    ResponElimina
  14. Com m'agraden els cargols i com m'agrada el conill!...total: em fas un platet?, Una abraçada Sión, sempre presentant propostes tan bones...

    ResponElimina
  15. M'agrada molt la manera com has cuinat aquest plat, amb la picada i tot. Els caragols li han de donar un sabor molt bo. Els meus pares sempre tenen caragols a casa i de tant en tant en posen a la paella o els fan amb salsa per picar. Aquesta recepta és boníssima. Me l'apunte. Besets.

    ResponElimina
  16. Sion, el plat fantástic, per a mi el conill de consevol manera, els cargols amb tres o cuatre, y el pá que no sigui escas.....paco

    ResponElimina
  17. cOMO VEA MI MARIDO ESTE CONEJO CON CARACOLES se come la pantalla del ordenador, y mañana me tocará hacerlo yo también. Es un plato que nos chifla a todos!

    ResponElimina
  18. Jo no em vull unir al club dels qui no els agraden els caragols... jo m'unesc al grup dels qui no els ha tastats mai! :/ Ma mare mai no ens ha fets perquè no li agradaven i vet-ho ací que fins ara no n'he menjats mai...

    Si els caragols no sé si m'atreviré, aquest conill té una pinta estupenda... Molt recomanable!

    ResponElimina
  19. receta estupenda y buena que hace feliz a los que les gustan los caracoles,pero ami no me gustan
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  20. Els cargols que no volen els demés me'ls poses a mi... pq a mi si són de mida mitjana m'agraden molt... i combinats amb conill per llepar-se els dits
    petonets

    ResponElimina
  21. Qué mezcla tan curiosa...
    Sabes? nunca he comido caracoles. Me da un poco de... ;-) pero es cuestión de probar, no?
    Besinos

    ResponElimina
  22. No m'agrada el conill, però els cargols ummmmm em tornen boixa.
    I amb aquesta salseta que tenen, mare meva que bons!!!
    Animo a provar als que no els han tastat mai.
    Petonets.

    ResponElimina
  23. en voila une assiette qui me met vraiment n appétit avec toutes ses saveurs
    bonne journée

    ResponElimina
  24. Orquidea 59
    El conjunt fantàstic si t’agraden les dues coses
    Petons

    Gloria
    Tranqui-la no tot a d’agradar a tothom
    Petons

    Mercè
    Tens un platet reservat, jejeje
    Petons

    ResponElimina
  25. Asela Masià
    Amb sento afalaga si t’agrada el plat i als teus pares també
    Petons

    Paco
    Amb el conill i el pa, ja es un bon dinar.
    Una abraçada

    Damilena
    No se lo enseñes, mejor se lo preparas, que te deja sin ordenador jejeje
    Besos

    ResponElimina
  26. Xavier
    Si comences amb el conill de ben segur que continues amb els cargols
    Una abraçada

    Miquel
    Si no t’agraden el cargols, tens el conill i la salseta que pots acompanyar amb una barra de pa.
    Una abraçada

    Neus
    Bé millor ens els repartim entre les dues jejeje
    Petons

    ResponElimina
  27. Isabel
    Tienes que probarlos creo que te gustaran
    Besos

    Joana
    Si t’agraden els cargols el conill el pots deixar per algú altre
    Petons

    Fimere
    Un duo de sabores muy bueno
    Besos

    ResponElimina
  28. A mi els cargols no m'agraden, però als meus sogres (que són de Lleida), ja t'ho pots imaginar!!!!
    La meva mare sempre ha fet paella amb conill i cargols, i aleshores quan vivia a casa, m'ho menjava. Però a casa meva sóc incapaç de cuinar-los. Deuen ser manies...
    Un petó

    ResponElimina
  29. Yo me quedo con los caracoles, ainssssssssssss que ricos, con el conejo no puedo me da cosilla.

    Besitos.

    ResponElimina
  30. Que rico!! la carne de conejo es una de mis preferidas, la como de cualquier manera, menos cruda jejeje...te ha quedado un plato fantástico!!
    Besos

    ResponElimina
  31. Margarida
    Els cargols es d’aquelles coses que t’agraden o no. Tot i que haver-los de netejar tiren enrere si no t’agraden massa.
    Petons

    Las recetas de mar
    Si te gustan los caracoles, siempre puedes dejar el conejo para los demás jejeje
    Besos

    Crismas
    Para mi es una de las carnes que mas me gusta, no tiene grasa i es muy saludable
    Besos

    ResponElimina
  32. Hola Sion, guapa tu

    un plat de 10x10, m´agrada,gràcies per compartir-lo

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  33. Amb tota sinceritat... si em fessin votar quin és el bloc, del que em menjaria el màxim % de receptes, sense dubte, seria aquest.
    Recepta que pengeu, recepta que em fa salivar.. i no em veureu pas que ho digui a cap altre lloc.
    Salut!.

    ResponElimina
  34. Los tornillos son los caracoles?..de pequeña los comia a veces pues a mi abuelo le encantaban ..pero desde que el falta nunca mas ...a mi si que me gustan ..una receta muy interesante y gustosa ..besos MARIMI

    ResponElimina
  35. Sión,
    Aquest conill amb cargols no té desperdici. Jo em vaig referir als guisats de La Noguera, allà el conill amb cargols és també un clàssic.
    Molt bo.

    ResponElimina
  36. OH, quina pinta te Sión, aquí tens la teva fan numero 1 del conill babejant a al pantalla , aquest amb cargols és insuperable, o no? ja espero la següent, avui ja n´he vist dos de receptes i totes superiors.
    Una abraçada

    ResponElimina
  37. Que bons que són els cargols... Jo gairabé faria cargols amb conill, perquè m' encanten .

    ResponElimina
  38. Sión, per poc no coincidim avui!!! vaig compar conill ahir per a fer arròs avui, i vaig estar a punt de comprar caragols, que m'encanten, però per mandra no els vaig comprar.
    La teva recepta és boníssima!!!
    Petonets

    ResponElimina
  39. VISCA ELS CARGOLS!!! En el meu cas deixo el conill per als demés.... ara que si els fem amb peus de porc ja la cosa canvia...
    Petons gastronómics

    ResponElimina
  40. Ricard Sampere
    Moltes gracies per la teva sinceritat ens afalaga molt, doncs esperem continuar amb aquest nivell i fen-te salivar jejeje
    Una abraçada

    Garlutti
    Hay platos que si no te los ponen en la mesa, aunque te gusten no los preparas.
    Besos

    Els fogons del pare
    El conill amb cargols es una clàssic de molts indrets i de moltes cases, es tan bo!!!!!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  41. Mai
    Si hagués sabut que t’agradava tan ten hagués guardat un platet jejeje. Per la propera estàs convidada.
    Una abraçada

    ANNAFS
    Si que estan molt bons, si t’agraden molt passat per l’altre post de “Cargols a la Llauna” Petons

    ResponElimina
  42. Mary Lou
    Si també n’avesis fet, de ben segur que també estaran boníssims.
    Celebro que la recepta t’hagi agradat.
    Petons

    Com Gat i Gos
    Son molt bons amb totes les preparacions que els posis.
    M’acabes de donar una molt bona idea, els cargols m’encanten i els peus de porc també, amb el conjunt te de quedar un plat deliciós. Gracies
    Petons

    ResponElimina