dimarts, 8 de març de 2011

PINTXOS


Tenia uns retalls de carn magra al congelador per preparar pintxos, amb els que vaig aprofitar per provar de condimentar amb tres dels productes rebuts, obtenint un resultat sorprenent per la bona qualitat dels mateixos.

INGREDIENTS

½ k carn magra de porc
1 pebrot vermell
2 cebes
1 cullerada sopera de PIMENTÓN DE LA VERA
½  culleradeta  de les de cafè de PIMENTÓN PICANTE
½  cullerada sopera de herbes TOQUE ESPECIAL MAROCCO 
½ culleradeta de pebre negre molt
Sal
Oli

A un bol que puguem guardar a la nevera, posarem tots el ingredients, la carn tallada a cuadrets d’uns tres centímetres, el pebrot vermell també a cuadrets com la carn, les cebes dividides en sis o vuit trossos cadascuna.

Amanirem tota la barreja amb un bon raig d’oli, un polsim de sal, no massa perquè les herbes ja en porten una mica, remenem molt bé tot el conjunt, afegim el pebre vermell de la Vera, el picant, el Toque especial morocco i el pebre negre, tornem a barrejar-ho molt bé tot plegat, si fes falta posem una mica més d’oli.

És convenient preparar-los un parell de dies abans de menjar.

Mentre s'estàn macerant a la nevera, és convenient remenar-los un parell de cops al dia.

Passat el temps, els travessem amb una broqueta i els cuinem a la planxa o a la barbacoa, com ha estat el meu cas.

Podem acompanyar-los amb unes patates al caliu, unes carxofes a la brasa o una amanida.



Vull agrair a l’empresa VERDÚ CANTÓ SAFFON SPAIN S.L. per enviar-me aquest fantàstic assortit dels seus productes, Herbes, Sucres, Flor de Sals, Pebres, Chutneys i Safrà.

36 comentaris:

  1. Sión, uns pintxos deliciosos, els productes molt novedosos.
    Muxuak

    ResponElimina
  2. Tenen que quedar eixos pintxos molt bons.
    Besets

    ResponElimina
  3. Hola!
    Quins productes més bons que t'han enviat. M'encanten aquests pintxos macerats.. han d'estar potents i molt bons! Petonets

    ResponElimina
  4. Amb aquestes espècies deu ser com donar una mossegada al Marroc... com m'agraden aquestes brotxetes Sión!

    ResponElimina
  5. Amb aquestes broquetes (que em semblen delicioses), torrades a la barbacoa, i una cerveseta, ben bé semblaria que estem en vacances. De festa!
    Besets

    ResponElimina
  6. Aquests productes son de molta qualitat, els pintxos segur que tenen molt de sabor.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Deuen quedar uns pintxos ben gustosos, amb aquestes espècies tan potents... Segur que la Glòria del Cafè de Nit dirà que piquen massa, je je je...
    Les broquetes combinades amb verdures ens encanten, jo també hi poso cherrys i xampis ;)

    ResponElimina
  8. Unas brochetas de lujo! Una cervecita y no puedes pedir nada más!

    ResponElimina
  9. Que bons els pintxos umm, m'encanten.
    I aquests amb tantes espécies, han d'estar bonísims.
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Aquest lot que t'han enviat si que es aprofitable... m'agrada el que has fet amb les especies.
    un petonet

    ResponElimina
  11. Un regal ben bo. Els pintxos deuen estar mortal, però mira que sóc bàsica estic veient les patatones i les carxofes i segur que primer mossegava aixó.

    Muas!

    ResponElimina
  12. Un pintxos boníssims! una manera deliciosa i molt vistosa de presentar-ho.
    Molts petonetsss

    ResponElimina
  13. Rosa
    Moltes gracies
    Petons

    Orquidea 59
    Tu o has dit molt bé
    Petons

    La cuina de l´Eri
    Una mica potents sense “passar-se” son mes bons
    Petons

    ResponElimina
  14. Mercè
    Els dona un sabor especialment bo
    Petons

    Queti B
    Per això aprofito els caps de setmana que tinc la barbacoa, i la cerveseta que no pot faltar, per fer segons quins plats, i realment sembla que estem de vacances.
    Molts petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Varen quedar molt bons
    Petons

    ResponElimina
  15. Gemma
    Vaig anar amb molt de compte al amanir-los, però al posar-hi les verduretes també ajuden a suavitzar-los una mica
    Petons

    Damilena
    Has acertado
    Besos

    Joana
    Estaven molt ben amanits i molt bons
    Petonets

    ResponElimina
  16. Neus
    Es qüestió de posar-ne, però sense passar-se.
    Petons

    Gemma
    Son el complement per la carn, encara que també portessin verdures.
    Petons

    Ingrid
    Estaven molt bons, moltes gracies.
    Petons

    ResponElimina
  17. quins pintxos més bons!!! sort q ja he dinat!

    ResponElimina
  18. Això si que es aprofitament, i del bo!!

    ResponElimina
  19. Un bon recurs.... si guarneixes una mica de carn (pollastre, bou, porc...) amb una bona dosis d'espècies sembla una altre cosa, sempre passa millor.
    PETONS GASTRONÓMICS.

    ResponElimina
  20. Sion la reina de los aperitivos, siempre me quedo admirado con tus recetas, tienes una imaginación fabulosa, por cierto (tengo que confesarte que he pecado) el arroz que hice con magret de pato, fué a partir de un plato que tú hiciste de magret, y dicho pecado es que no te dediqué dicho arroz, creo que algún dia me lo perdonarás,jajaja, bueno Sion, te he contestado en mi blog a tu comentario, muchas gracias por todo .........paco

    ResponElimina
  21. Unos condimentos muy bien aprovechados,que buenos y sabrosos estarian estos pinchos.
    Besets.

    ResponElimina
  22. Sion me encantan los pintxos y los tuyos geniales, y anda que con este lote de especias aun te quedaran mejor
    Miquel

    ResponElimina
  23. Personalment, on hi hagi un pimentón de la Vera que es tregui tot el demés. Li tinc una estima a aquesta espècie fora de mida (deu ser perque em recorda a les vacances, potser?) hehehe

    ResponElimina
  24. Es fantàstic com unes herbes o especies poden provocar un canvi tant espectacular en unes carns!!! Tenen molt bona pinta!!! Petons

    ResponElimina
  25. Mmmmmmmmm qué rico!!!!

    Vengo a entregarte un premio qué me hace mucha ilusión que tengas, es el Indalo de Bronce, después se lo puedes entregar a otro blog que sea relacionado con la cocina y que tenga más de 100 seguidores.
    Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.


    http://cocina-trini.blogspot.com/2010/11/premio_26.html

    ResponElimina
  26. Quin gustet més bó que deurien tindre aquest pintxos amb tanta maceració. Jo no els tinc tant així que t' agafo l' idea que segur em queden mols mes bons. La pinta es fantastica.
    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  27. Mmmm! Tenen una pinta deliciosa. I les verduretes del voltant molt ben presentades!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  28. Que bones, aquestes broquetes i quina sort que t'envien aquestes meravelles!! Jo eixe de "toque morocco" l'use molt i molt i el trobe boníssim!!! Salutacions

    ResponElimina
  29. A mi m'agraden ben "condimentades"... vull dir que ja n'agafaria una ara mateix. Salut!!.

    ResponElimina
  30. Quins pintxos tan bons i ben condimentats amb aquestes especies.

    ResponElimina
  31. Aquests pintxos fan una patxoca!...però a mi les espècies em fan respecte; ai, el picant! Però els provaria, eh! no faig un lleig a ningú.

    ResponElimina
  32. *Eva*
    Moltes gracies
    Petons

    Josep
    I tant, moltes gracies
    Una abraçada

    Com Gat i Gos
    Es una bona manera de menjar trossets de carn que d’altre manera semblarien sobres.
    Petons

    ResponElimina
  33. Paco
    Moltes gracies m’afalagues molt, per lo demes ja et vaig dir que tranquil.
    Una abraçada

    Mesilda
    Estaven molt bons de veritat
    Petons

    Miquel
    Les especies els varen donar un bon toc
    Una abraçada

    ResponElimina
  34. Starbase
    El pimentón de la Vera, va ser la part principal del resultat
    Una abraçada

    Elvira
    Tens tota la raó, les especies varen fer gairebé miracles!!!!!!
    Petons

    Trini Altea
    Muchas gracias, me ha hecho mucha ilusión, ahora me paso a recogerlo.
    Besos

    ResponElimina
  35. Pilar
    Estaven molt bons encara que no queda gaire bé que jo o digui, si els proves ja amb diràs
    Petons

    Anna
    Moltes gracies
    Petons

    Francesc
    El “toque morocco” va ser un encert en posar-lo queda molt bo
    Una abraçada

    ResponElimina
  36. Ricard Sampere
    La propera vegada t’aviso jejeje
    Una abraçada

    ANNAFS
    Si que estaven molt bons
    Petons

    Cristina
    La avantatge es que pots fer-los al teu gust de picant
    Petons

    ResponElimina