BACALLÀ AL PIL-PIL DE ROVELLONS



 INGREDIENTS

2 lloms de bacallà dessalat
Oli d’oliva
4 grans d’all
2 bitxos de Caiena
Rovellons petits

Els rovellons els tenia congelats de la passada temporada. El vespre abans, els posem a la nevera perquè es descongelin.

Un cop descongelats, els posem en una paella amb l’oli que porten i un raig més (després ens servirà per fer el pil-pil), els grans d’all i els bitxos. Deixem-los coure a baixa temperatura, fins que els tinguem al nostre gust.

Retirem els bolets de l’oli i deixem que es refredi una mica.

Quan el tinguem tebi, posem els lloms de bacallà, primer pel costat de la pell, quan comença a deixa una mica de gelatina, donem la volta als talls. En aquest punt anem bellugant la cassola cap als quatre cantons, sempre amb el foc al mínim, anirà surtin més gelatina. Retirem la cassola del foc.

En una paella farem el pil-pil sempre amb el foc al mínim, posem una mica de l’oli de la cassola amb gelatina, i amb un colador de malla molt fina, remenem i de seguida veurem la diferència de textura, continuem fent aquesta operació fins que a la cassola no hi quedi ni oli ni gelatina.

Quan ens sembli que tenim el pil-pil prou espès i al nostre gust, hi afegim els bolets que tenim reservats, donem un parell de bellugades i ho aboquem tot sobre el bacallà.


Comentaris

Entrades populars