RISOTTO DE CALAMAR I LLAGOSTINS AMB PLÀNCTON MARÍ
Segona prova amb plàncton marí. Un arròs amb tota
la intensitat del mar tant de sabor com de color. Boníssim i molt fàcil de
preparar.
INGREDIENTS PER L’ARRÒS
2 calamars
6 llagostins
300 g d’arròs
1 ceba tendra petita
1 gra d’all
40 g de mantega
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc
2 g. de plàncton
PER EL FUMET DE PEIX
½ k de peix per fumet
1 tomàquet
Preparem el brou de peix. A una olla posem el
peix, la ceba i el tomàquet, posem aigua i la portem al foc, deixem bullir uns
vint minuts. Passat el temps colem i reservem.
PREPAREM L’ARRÒS: A
una cassola posem la mantega i un raig d’oli, hi posem la ceba i l’all, tallats
ben fins. Deixem confitar a foc molt suau fins que estiguin transparents.
En aquest punt, afegim els calamars salpebrats,
que hem tallat a daus d’uns dos centímetres, remenem sense parar, perquè es
confitin durant un parell de minuts. Podem apartar unes potes del calamar, per
utilitzar-les de guarniment a l’emplatar.
Seguidament afegim l’arròs i els llagostins
pelats, sense baixar d’intensitat el foc remenant constantment durant uns tres
minuts.
Passat el temps comencem a afegir-hi el brou
de peix que ja tenim calent, remenant constantment i deixant que absorbeixi tot
el brou abans d’afegir-ne més. Seguirem aquests passos fins que tinguem l’arròs
al nostre gust.
A un got hem posat a rehidratar el plàncton
amb unes dues cullerades de brou calent, remenem molt bé.
Retirem l’arròs del foc i hi aboquem el plàncton
marí hidratat, remenem vigorosament per integrar-lo molt bé.
El plàncton substitueix a la perfecció la
mantega, i potencia en sabor en l’últim pas del risotto.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada