dilluns, 30 d’agost de 2010

TIMBAL D`ANXOVES



Desprès d’unes merescudes vacances tornem a la feina i a la cuina.

INGREDIENTS

1 pot d’anxoves amb oli
3 pebrots vermells
3 tomàquets madurs (però forts)
1 gra d’all
Vinagre
Sal
Sucre
Oli d’oliva
Amanida variada

Escalivem els pebrots com tinguem costum de fer-ho, els deixem refredar un mica i els pelem. Reservem la polpa d'un pebrot i els altres dos els tallem a tires primetes.

Pelem un tomàquet, traiem la grana i tallem a daus petits, els posem a un bol amb l’all picat molt petit, oli d’oliva, una cullerada de vinagre, salem una mica, remenem i deixem macerar uns quinze minuts.

Escorrem les anxoves del seu oli, i les posem a la part interior d’un motllo dels que tinguem per emplatar si pot ser rodó millor. En el buit que ens queda al centre, posem els pebrots tallats a tires, aplanant una miqueta. Reservem a la nevera.

Pelem els altres dos tomàquets i tallem fent unes barquetes. Reservem

Per la vinagreta: amb les restes del tomàquet i la polpa del pebrot que tenim reservat, hi posem una mica de sal, una mica de sucre, unes gotes de vinagre, triturem i ho lliguem amb oli d’oliva.

Per servir, a un canto del plat posem el timbal d’anxoves i pebrot, a sobre l’amanida, reguem amb la vinagreta, i les barquetes de tomàquet al costat.

42 comentaris:

  1. Benvinguda de nou Sión,
    Espero que hagin anat bé aquests dies de desconnection! ;)
    Aquest timbal és tota una obra d'art! Preciós i d'un gust extraordinari! Exquisites les anxoves amb aquesta vinagreta! Mmm! :)
    Moltes petons per tu i en Miquel,
    Marina

    ResponElimina
  2. T'ha quedat impressionant, l'hauré de provar a casa, no m'hi podré resistir!

    ResponElimina
  3. saludos sion,bién retornada de nuevo a tu blog, además con un timbal de anchoas magnífico, saludos paco

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta aquest timbal, ha de ser boníssim, a més és molt saludable :)

    salutacions !

    ResponElimina
  5. Sión,
    Bentornada, i ho fas amb un plat presentat de manera esplèndida.
    Salut!

    ResponElimina
  6. Sión i Miquel; sigueu benvinguts de nou.
    I quina tornada... amb quin "so" .... un "redobla" de timbals... que de ben segur sonen - bé sonaven- d'alló be de be.
    Que vagi de gust Sión i Miquel¡¡ :-D

    ResponElimina
  7. Molt ben tornats a casa!, ja us trobava a faltar (i no és mentida).Comenceu el nou curs amb una recepta que em cruspiria ara mateix, ja que tot el que hi ha és boníssim!Una abraçada, espero ens trovem ben aviat en alguna classe!

    ResponElimina
  8. Mmmmmm! les anxoves, el tomàquet... tot és tant bo.
    Genial

    ResponElimina
  9. Vens forta de les vacances Sion amb aquest timbal que em sembla molt bó.
    Petons.

    ResponElimina
  10. La combinació em sembla excel.lent i el millor és que significa que a partir d'ara ens regalaràs més entrades jeje.

    ResponElimina
  11. Un plat ben abellidor, fresquet i saborós, per aquest estiu tan llarg...que dura més...que les vacances!
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Benvinguts, us trobavem a faltar.
    Tot un luxe aquest timbal, amb uns bons ingredients, queda fantàstic.
    Petonets

    ResponElimina
  13. Me alegro que ya estes de vuelta,y mas con este plato tan rico que nos presenta,las anchoas me gustan mucho.
    Besets.

    ResponElimina
  14. Sion,
    Benvinguda novament. Aquest timbal d'anxoves pinta fantàstic.
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Marina
    A estat una desconnection total :)
    Moltes gracies.
    Aquest es un plat ideal per l’estiu
    Petonets

    Visc a la cuina
    Es un plat refrescant i molt gustos si el proves ja veuràs
    Petonets

    Paco
    Moltes Gracies
    Una abraçada

    Laura (Recetas Trucos y Tips)
    Com molt be dius es a mes a mes saludable
    Petons

    ResponElimina
  16. Els fogons del pare
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Josepb.
    Moltes gracies pel redobla de timbals
    Una abraçada

    Mercè
    Moltes gracies, nosaltres també teníem ganes de tornar (al bloc, a treballar no tant).
    Fins ben aviat.
    Petons

    Silvia A.
    Crec que es un plat amb molt bona combinació de sabors
    Petonets

    ResponElimina
  17. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  18. La cocinera de Betulo
    Aquet estiu ha estat molt gratificant, tornem amb molts ànims.
    Petons

    Starbase
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Queti B
    Tens molta raó.
    Petonets

    ResponElimina
  19. Carmen (Dulces Bocados)
    Moltes gracies.
    Es un plat fantàstic per al estiu.
    Petons

    Mesilda
    Moltes gracies.
    Si t’agraden les anxoves es fabulós el conjunt.
    Petonets

    Josep
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Fascinante presentación. Eres na artista de cocina te felicito. Debe estar todo sabroso.

    Un saludo :)

    ResponElimina
  21. Benvinguts! Mica en mica tots anem tornant de les vacances i recomençant amb les receptes del blog... vosaltres heu començat amb una recepta refrescant i d'una presentació fantàstica.

    ResponElimina
  22. Quina recepta més rebona!!! T'ha quedat amb un aspecte molt i molt abellidor!!! Sembla de restaurant. Això d'usar motlles per a col·locar-hi els ingredients em sembla una idea encertadíssima. Salutacions

    ResponElimina
  23. Benvinguda!! has retornat amb una recepta espectacular...petonets

    ResponElimina
  24. Mari
    Muchas gracias
    Besos

    Gemma
    Si, d’acabat la bona vida i tornem al dia a dia
    Petons

    Francesc
    Els motlles es un bon invent, doncs envelleixen els ingredients.
    Una abraçada

    Mª Jose-Dit i Fet
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  25. Quina recepta més maca per celebrar la vostra tornada.
    Tots ens anem incorporant de mica en mica a la "dura realitat" de tornar a treballar i al nostre món blocaire.
    ben tornats
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  26. Tots anem incorporant-nos de mica en mica a la normalitat, tot i que jo soc dels que ja em venia de gust tornar a l'activitat... Gran presentació la del timbal!.

    ResponElimina
  27. Me quedo con la receta, pero sobre todo con la presentación un 10.
    Saludos

    ResponElimina
  28. Que bona idea, i que senzill de preparar. Una recepta saborosa, saborosa

    ResponElimina
  29. Un fantàstic plat d'estiu!

    Fàcil de preparar i refrescant.
    Felicitats per la presentació.

    ResponElimina
  30. Que rico verte de vuelta, como siempre tus recetas deslumbrantes, esta tapa es una delicia.
    Besos y buen finde!

    ResponElimina
  31. Hola Sión! poc a poc anem tornant!! aquesta recepta me la guardo per quan obri els pots d'anxova que vaig fer... que ja tinc ganes de veure si m'han sortit bé! sinó, el provarem igual té molt bona pinta!

    ResponElimina
  32. Benvigunts. Veiem que les vacances han anat bé perquè arribes amb una recepta suculenta. Petons.

    ResponElimina
  33. Se m' acut que aquest timbal deu anar bé per fer passar una mica la depre de tornar a la normalitat després de les vacances... Ha de ser deliciós..

    ResponElimina
  34. Dolça
    Si, no queda mes remei que tornar al dia a dia, així gaudim mes les vacances
    Petons

    Ricard Sampere
    Desprès de recarregar les piles es torna amb nous ànims.
    Una abraçada

    La Quinta del Luculus
    Senzillament gracies
    Molts petons

    Crismas
    Un buen plato entra primero por la vista
    Besos

    ResponElimina
  35. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  36. El Oteador de los Mercados
    Molts cops lo mes senzill es lo mes gustos
    Petons

    Receptas.cat
    Moltes gracies
    Petons

    Kako
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  37. Teresa
    Estem a la espera del resultat de les anxoves, amb el teu permís tinc la recepta anotada, es un plat molt resulton.
    Petons

    La cuina vermella
    Moltes gracies
    Petons

    ANNAFS
    Tens raó es qüestió de buscar algun plat per passa la depre.
    Petons

    ResponElimina
  38. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  39. Como hemos vuelto de las vacaciones,eh!Que maravilloso timbal,nunca lo hice con anchoas y me parece exquisito,aparte de esa estética y linda presentación.

    Un saludo

    ResponElimina
  40. Silvia
    Puesto en la mesa quedas muy bien, y puedes ponerlo un día de celebración.
    Me alegra que te haya gustado.
    Besos

    ResponElimina