PASTÍS PER EL PRIMER ANIVERSARI DE L’ONA





El passat dia 1 va fer un any que l’Ona la nostra segona neta és amb nosaltres. Aquest és el pastís que l’hi vaig preparar per celebrar-ho.  

INGREDIENTS

200 g farina
200 g sucre
3 ous
1 paquet llevat Royal
100 g mantega
Pell d’1 llimona               

PER LA COBERTURA:

1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
Molts Lacasitos

A un bol batrem els ous, quan els tinguem escumosos, afegim el sucre, continuem batent fins que el tinguem ben diluït, llavors hi barregem la farina, i el llevat, continuem remenant per incorporar molt bé tot el conjunt.

Mentrestant desfem la mantega al foc, ratllem la pell de la llimona, incorporem aquests dos ingredients al preparat anterior, remenem fins que ens quedi tot ben incorporat. Aboquem el preparat al motlle.

Posem a coure al forn, que el tindrem preescalfat a 200 ºC, uns 20 minuts o fins que en punxar-lo la punta del ganivet ens surti net.

Quan estigui cuit, deixem refredar.

Un cop s’hagi refredat, desemmotllem, tallem un triangle que ens servirà per fer la cua del peix.

Preparem la cobertura, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i la mantega a un cassó i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenant fins que comproven que ja la tenim al punt.

Quan tinguem la xocolata una mica desfeta, pintem la punta del triangle, la posem al altre costat del pastís simulant la cua, va molt bé ajudar-nos d’unes broquetes llargues, portem el pastís a la nevera perquè agafi cos la xocolata en refredar-se.

Un cop tinguem la cua enganxada, sense treure les broquetes recobrim amb xocolata tota la resta de pastís. Seguidament anirem posant-hi els Lacasitos fins que el tinguem totalment cobert.

  

Comentaris

  1. T'ha quedat preciós. Jo també li vaig fer al meu nebot pel 3a aniversari.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars