TORRÓ DE CROCANT AMB AVELLANES I XOCOLATA



INGREDIENTS

200 g de sucre
1 culleradeta de suc de llimona
50 g de mel
200 g d’avellanes torrades
100 g de xocolata amb llet

Pelem les avellanes i reservem.

A un recipient d’acer inoxidable, posem el sucre, el suc de llimona i la mel, escalfarem a foc molt suau i anirem barrejant-ho amb una cullera de fusta.

Un cop tinguem tots els ingredients ven incorporats i amb un color més aviat torradet ja tindrem el caramel al punt. Afegim les avellanes torrades que ja tenim pelades; hem de continuar barrejant-les amb molta cura, fins que veiem que totes les avellanes estan ben impregnades de caramel. 

Aboquem aquesta barreja al motlle que tindrem preparat, procurant que quedi tot molt ben repartit. Ara hem d’esperar que es refredi.

Quan el tinguem ben fred ja podem preparar el pis de xocolata. Traiem la barra de torró del motlle i reservem.

Posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada a un cassó i el posem dins la cassola per desfer-la al bany Maria, anirem remenant fins que comprovem que ja la tenim al punt.

Al motlle on hem prepara el torró, aboquem la xocolata desfeta, ens quedarà una capa prima d’un mig centímetre, portem el motlle a la nevera. Passats uns deu minuts posem sobre la xocolata la barra de torró d’avellanes. Deixem refredar totalment abans de desemmotllar-lo i embolicar-lo.



Comentaris

Entrades populars