BRAONS DE PORC ROSTITS AMB PÈSOLS I GÍRGOLES


INGREDIENTS

2 braons de porc
2 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
250 g de pèsols desgranats
250 g de gírgoles
100 g de llard de porc
1 ceba
1 pebrot vermell
2 dents d’all
1 got de cervesa
2 gots de brou de carn
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Desossem els braons, i els introduïm amb la salmorra durant 1 hora. Passat el temps els eixuguem amb paper de cuina. Un cop secs minem de treure’n les pells que pugin porta.

Portem una cassola al foc amb el llard, enrossim la carn dels braons per tots costats. Quan els tinguem ben daurats, afegim la ceba tallada petita, donem unes voltes i aboquem el pebrot i els alls també tallat petit, tornem a donar un parell de voltes i baixem el foc a mitja intensitat.

Quan la verdura hagi perdut rigidesa, afegim la cervesa, deixem evaporar una mica, en aquest punt i aboquem el brou que ja l’haurem escalfat, fins que en cobreixi la meitat de la carn.

Tapem la cassola i deixem coure durant una mitja hora, donant la volta de tant en tant.

Passat el temps retirem la carn de la cassola, triturem les verdures amb el túrmix, les passem pel colador xines.

Tornem la salsa colada a la cassola, posem els braons i els pèsols desgranats, deixem coure tot el conjunt a foc suau, durant un quart d’hora més.

Ara serà el moment d’afegir-hi les gírgoles i que cogui tot el conjunt uns deu minuts més i ja o tindrem per servir.

Per servir, posem al plat un llit de pèsols el braó i les gírgoles pels voltants.

.

 



 

Comentaris

Entrades populars