divendres, 19 de març de 2010

FAVES A LA CATALANA


El passat cap de setmana la nostra bona amiga i pagesa Maria, ens va dur un bon grapat de faves acabades de collir de l'hort, per la qual cosa varem fer-les de la forma que més ens agraden, les tradicionals, faves a la catalana.

INGREDIENTS
Faves
Costella porc
Bull negre
1 ceba
Oli
Aigua
1 got cervesa
Sal
Pebre

Desgranem las faves. Reservar

Demanem a la cansaladeria que ens tallin la costella a trossets.

Posem oli a una cassola, enrossim la costella, quan la tinguem aboquem las faves, donem unes quantes voltes, salpebrem, i posem la cervesa, quan ha reduït una miqueta, les cobrim amb aigua calenta, abaixem una mica el foc perquè facin xup xup moderadament, durant uns trenta minuts, el temps és una mica aleatori ja que depèn una mica de les faves i del foc.

Passat aquet temps les provem i ens donaran la idea del temps que els pot faltar per esta al punt. Tenim que vigilar que no s’esgoti el suc.

Quan creiem que els falta poquet per estar llestes, posem el bull negre, ja que si el posem molt abans, se'ns desfarà a la cassola.

33 comentaris:

  1. OHHHHH! Qué bones. M'encantan lo dolent del cas es que a casa no els hi agrada a ningú i aprofito que a vegades fa la meva mare i em porta un "taper" (quin invent!!).
    El teu plat te una pinta genial i han d'estar bonísimes.
    Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. A casa hi posem el toc de la menta tan típic de les faves a la catalana... Val la pena aprofitar ara per fer aquest plat, la temporada de faves és molt curta!

    ResponElimina
  3. Te molt bona pinta i amb cervesa...han d'estar molt bones.
    ptns

    ResponElimina
  4. A casa ens dividim entre els que tenen criteri i els hi agraden les faves (jo) i la resta del món (tots els altres).

    És evident que la democràcia no és sempre el millor dels sistemes possibles....

    ResponElimina
  5. sion, en agraden molt els faves,,cuánt surtim a fer alguna picaeta sempre em demaném, peró clar nó pórten els ingredients que tú has pos-sat......salutaçións paco

    ResponElimina
  6. Ostres Sion,
    Les primeres faves, que tendres i que bones. Mai he possat costella de porc, ho tastaré, tot i que aquest any com el pare està malalt l'hort ja no el treballa ningú, així que les hauré de comprar també al pagès.
    Salut,

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta! m'hauré de quedar amb les ganes de fer-les, pq aqui no en trobo...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  8. Uf, no saps pas els anys que fa que no menjo faves. A mi m'agraden però a ningú més. Tenen una pinta excel·lent.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  9. Joana
    Quin gran invent el taper i que bones que son les mares, sempre pendents dels fills.
    Petons i bon cap de setmana

    Gemma
    Nosaltres també hi acostumem a posar menta però aquet cop no en tenia de fresca i la seca no dona el mateix sabor. Fins a la tarda.
    Un petonas

    Nuria
    La cervesa es el meu vici, a la cuina ehhh, jajajajaja.
    Mols petons

    ResponElimina
  10. Starbase
    Sort que a la “república de cada casa”, es poden cuinar diversos plats i acontentar a tothom.
    Una abrasada

    Paco
    Si les faves es fan amb carinyo a tot arreu surten mes o menys bones.
    Petons

    Carme
    Això de poder-les aconseguir acabades de collir, es una gran sort, no nomes per les faves si no per tots els productes del hort, aquí a ciutat em d`aprofitar les ocasions.
    Petons

    ResponElimina
  11. Gemma- guspires que viatgen amb el vent
    Crec que ens passa una mica a tots, la propera t’aviso jejejeje
    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  12. Sonia – L´exquisit
    Et passo el plat, perquè set passin les ganes jejejeje
    Petonets

    ResponElimina
  13. Sion, les faves tendres són dels meus plats preferits, especialment així a la catalana!! I saps què? Aquest any n'he trobat aquí!! Així que quan m'arribi la botifarra negra, m'hi poso a fer-les. ;)
    Quina salivera m'has fet venir!
    Petons!

    ResponElimina
  14. Me encantan las habas a la catalana, la primera vez que las probe fue, siendo yo muy pequeña, en la Boquería y desde entonces siempre que tengo ocasión las como.

    Ye han quedado geniales.

    Besitos

    ResponElimina
  15. Que bé que m´anira aixó ....justament ahir en vaig comprar per fer-les el diumenge o demà...

    ResponElimina
  16. MERCÈ-destapant cassoles19 de març de 2010 a les 23:08

    Quina gràcia!,les faves és un dels primers plats que vaig fer i que vaig aprendre de la meva mare.Ella li donava el toc Eibisenc de la seva mare posant uns tallets de sobrassada al final de la cocció.BONIIIIISSIMES!!!,per a mi és un dels plats de més tradició familiar...M'ha fet molta il.lusió coneixer-vos en persona.A REVEURE!MERCÈ-DEST.CASS.

    ResponElimina
  17. Que bones les faves, Sion, em passa com a gairebé tothom que llegeixo, a mi m'agraden però al meu marit no, potser perque ell no n'està acostumat. Però jo quan sento la olor de la menta ja m'emociono!

    Sempre recordo que la meva mare posava un plat amb aigua tapant l'olla, de fet encara ho fa. La meva avia deia que així no s'havia d'afegir més aigua, i em sembla curiós, per que no ho he vist fer més que amb les faves :-)

    un petó, bonica :-)

    ResponElimina
  18. Una recepta -i una aroma- que et transporta ràpidament a la cuina dels teus records, entranyable i per la foto, amb el mateix aspecte,
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  19. El millor plat de la primavera, quines ganes de vestir la taula amb faves i pèsols. PEtons.

    ResponElimina
  20. La cuina tradicinal es fantàstica i més si els que la interpreten ho fan com vosaltres.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Merce
    Quan son tendres son boníssimes, i amb la botifarra negre Ummmmm.
    Petons

    Cocinica
    Están muy buenas, muchas gracias.
    Besos

    Els peixos
    Estan molt bones, ja em dirás
    Petonets

    Merce- Destapant cassoles.
    Estan boníssimes. Ens agradat molt conèixer-te
    Molt petons

    ResponElimina
  22. Maduixa
    A casa per sort ens agraden als dos, amb les olles de avui en dia es mes complicat lo del aigua.
    Petonets

    St Hilari
    Es com torna a la meva infantesa, boníssimes
    Una abraçada

    La cuina vermella
    Ja comença la primavera, aprofitarem el que ens queda.
    Petonets

    Josep
    Moltíssimes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Un plat de luxe, amics de Fem un Mos! Quina gana!! :)

    Petons i feliç diumenge,
    Marina

    ResponElimina
  24. Acabades de collir... que bones. M'ha vingut un record molt bonic, el meu avi les agafava, un troç de pa i el seu gotet de vi, així em vaig aficionar jo.

    ResponElimina
  25. Aquí encara no n' hem collit, i són tan bones així i tan tendres...
    ptns.

    ResponElimina
  26. Sión i Miquel: Doncs si, ara començen les faves, i aquestes a la catalana són -com molt be dieu- les autèntiques i les més bones amb diferencia, sens cap dubte¡¡.
    Que vagi de gust Sión i Miquel¡¡.
    :-D

    ResponElimina
  27. Acabadetes de collir i de l'hort a l'olla, un plaer que comparteixes amb tots nosaltres!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Marina
    Moltes gracies pel comentari
    Petons

    Gemma
    Les faves son bones de totes formes i si hem tingut la sort de despertar bells i agradables records em donc per satisfeta, vam tenir molt de gust en conèixer-te en persona
    Molts petons

    ANNAFS
    Així de tendres i acabades de collir sen desfan a la boca.
    Petons

    ResponElimina
  29. Josepb
    Es que com les faves a la catalana cap, tot i així estan bones de totes formes
    Una abrasada.

    Dolça
    Boníssimessss. Moltes gracies.
    Petonets

    ResponElimina
  30. Aquest és un dels meus plats preferits!!! amb la gana que tinc ara mateix per favoooorrrrr, què bones!!!! un petonàs

    ResponElimina
  31. HOLA SION, GUAPA TU

    A MI M ´AGRADEN MOLT, PERÒ EM PASA EL MATEIX QUE A LA JOANA, PERÒ JO SI QU´EN FAIG, NOMÉS PER MI...

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  32. Que bones les favetes acabades de collir, a mi m'agraden així, cues amb una mica de pa.
    Petons

    ResponElimina
  33. Mª Jose-Dit i Fet
    Estaven molt bones, no et puc convidar, no en queden o sento.
    Petonets

    SUSANNA
    Es la solució per poder-ne menjar.
    Petonets

    Dolorss
    Jo crues no, però nomes escaldades si i també molt estam bones.
    Petonets

    ResponElimina