dijous, 25 de març de 2010

CREMA D’ESPÀRRECS VERDS


Quan compro espàrrecs per cuinar-los a la planxa, els trec el peu molt fàcilment, els agafem pels dos extrems i doblegant-los amb molt de compte se'ns trencaran pel punt que comença a ser estellós, amb la part que normalment rebutgem preparo aquesta crema

INGREDIENTS

Troncs d’espàrrecs
Sal
Oli
Aigua
Puntes de espàrrecs

Reservarem unes quantes puntes per decorar la crema.

Els trossos de peu o tronc, els tallem petits, salpebrem i saltegem a una paella amb una mica d’oli, cobrim d’aigua i a foc lent que es vagin confitant, si s’acaba l’aigua, en posem una mica mes, fins que amb la forquilla les podem aixafar. Quan siguin tendretes, les triturem i passem pel colador xinés.

Les puntes que tenim reservades, les saltegem a una paella, i posem a sobre la crema fent una muntanyeta.

34 comentaris:

  1. Que bona aquesta crema m'encanta,m'en vaig ara mateix cap a casa teva.
    Muxutxo bat

    ResponElimina
  2. Quina manera mes bona d'aprofitar tot l'esparrec...me l'apunto!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  3. a vegades he fet crema d'espàrrecs però blancs, perque verds no m'agraden massa, qui sap, potser amb crem me'ls menjaria millor

    petons

    ResponElimina
  4. Molt bona recepta d'aprofitament, que a casa no es llença mai res! I en crema, ni es nota que està feta amb la part menys tendra, oi?

    ResponElimina
  5. Aquesta crema es bonísima,jo tampoc llenço mai res, i per fer crema va de mil maravelles.

    ResponElimina
  6. És la única crema que m´agrada la d´esparrecs...

    ResponElimina
  7. Jo intente mai no tirar res. De vegades la gent es sorprèn que guarde coses que ells no aprofitarien... però sempre se m'acut una cosa o una altra. No et passa?

    ResponElimina
  8. Rosa
    T`esperem amb un plat a taula.
    Muxutxo bat

    Sonia L`Exquisit
    Es la cuina d`aprofitament i a sobra queda un plat molt bo.
    Petons

    Lidia
    El sabor be a ser molt semblant
    Petons

    Gemma
    No es nota gens ni mica, ja que al pesar-ho pel xinés, si queda tota la fibra
    Petons

    ResponElimina
  9. Nome
    La veritat es que si que queda molt bona
    Petons

    Els Peixos
    Jo tampoc soc mol de cremes, però últimament ........
    Petons

    Xavier
    Sap molt greu llençar-ho, quan creus que en pot sortí algun platet bo, tot es provar-ho.
    Una abrasada

    ResponElimina
  10. Ei, Sion, jo també aprofito les cues dels espàrrecs per fer cremes, no es pot llençar res, a la cuina!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Està molt bé aquest truc per separar la part menys tendra dels espàrrecs. A la propera que en faci, ho provaré, a nosaltres també ens agrada la crema.

    ResponElimina
  12. ....i ara ja comencen a trovar-se per les muntanyes...que bona aquesta crema! l'apunto!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  13. Les cremes de verdures són molt bones i si són com aquesta encara més.I tant que cal aprofitar tot el que es pugui!,amb una mica d'imaginació es pot fer de tot!Un petó per als dos!mercè-dest.cass.

    ResponElimina
  14. M'agrada tant la crema d'espàrrecs que ara mateix vindria a ca vostra a menjar-me un platet. Us ha quedat fantàstica.
    petons!

    ResponElimina
  15. Molt bona manera d`aprofitar-ho tot, ja m' imagino el sabor.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Molt bona idea, aquí no es llença res, me l'apunto.
    Muas!

    ResponElimina
  17. Un que s'apunta al club de l'aprofitament.

    Adoro l'espàrrec!

    ResponElimina
  18. HOLA SION, GUAPA TU

    UNA SOPETA D´ALLÓ MES BONA, M´ENCANTEN LES SOPES


    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  19. Dolça
    Amb els temps que corren no es pot llençar res i mes si queda així de bo.
    Petons

    Gloria
    Queda la mar de bona, ja em diràs el resultat del truc
    Molts petons

    Marta
    Els silvestres millor fets amb una truita ummmmmmm
    Petonets

    Merçe
    Jo no soc gaire de cremes, nomes m`agraden dos o tres.
    Petonets

    ResponElimina
  20. La Quinta de Luculus
    Considerat convidada. Gracies
    Molts petons


    La Cocinera de Betulo- Gemma
    Es veritat si es pot aprofitar i surt un plat tan bo perquè no fer-ho
    Petons

    Gemma.
    Ja em diràs.
    Petonets

    Starbase
    Dons ja en som dos.
    Una abrasada

    SUSANNA
    Estan molt bones
    Petonets

    ResponElimina
  21. A casa som molt d'espàrrecs, i una crema com aquesta és la sortida ideal per a aquells manats que fa dies que s'arrosseguen per la nevera....
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Sión i Miquel; Anar a la muntanya i poder-los trobar i després fer-los un mateix i formant un altre muntanyeta... senzillament deliciosos... i molt ben aprofitats¡¡.
    Que vagi de gust Sión i Miquel¡¡

    ResponElimina
  23. StHilari
    A casa tambe, las puntes a la plancha i els peus per crema.
    Una abrasada

    Josepb
    Entre l’excursió, la troballa i el plat ja no queden paraules.
    Una abrasada

    ResponElimina
  24. Ja la prepararé aquesta crema , que em sembla que és molt bona!!

    ResponElimina
  25. Hola Sion,guapa,
    Prenc nota d'aquesta delicosa crema. Està molt bé això de fer dos plats amb el mateix ingredient. Fantàstic! ;)
    Bona setmana, petons,
    Marina

    ResponElimina
  26. ANNAFS
    Prova-la ja veuràs que es molt bona i fàcil.
    Bona setmana i petonets


    Marina
    Quan els compres tens assegurats dos plats, i bons.
    Bona setmana i petonets

    ResponElimina
  27. Hola,

    porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

    Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

    Gràcies!

    Roger

    ResponElimina
  28. Te copio la receta, he comido crema de espárragos envasada y sin dudas que no tendrá nada que ver.
    Una delicia.
    Un beso

    ResponElimina
  29. Ei!,que heu fet el salt a la fama!!,ahir us vaig veure al telenotícies comprant embotit a Camprodon!.Em va fer molta gràcia comprovar que aprofiteu bé les festes!!je,je..una abraçada.Mercè-dest.cass.

    ResponElimina
  30. Sion, doncs em sembla una recepta genial per aprofitar els extrems estellosos! Boníssima!
    Petons!

    ResponElimina
  31. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  32. Kako
    Prueba i repetirás.
    Besos

    mercé
    Els dies de festa els aprofitem al màxim, comprem, fem excursions i sortim per la tele a Olot, jejeje
    Petonets

    Mercé
    L’aprofitament queda boníssim
    Petonets

    ResponElimina
  33. Hola, gracias por visitar mi blog, el tuyo es precioso.
    Esta crema de esparragos verdes debe de estar deliciosa.
    Un petó

    ResponElimina