dilluns, 18 de juliol de 2016

PATATES FARCIDES I CUITES AL FORN





INGREDIENTS

2 patates grosses
Bacó fumat a talls
Formatge al gust
Febre negre
Farigola en pols
Orenga en pols
Oli d’oliva
Sal

Rentem les patates i les eixuguem. Sense pelar-les, en tallem un tall prim al llarg, és perquè s’aguanti bé sobre el marbre.

Un cop se’ns aguanta plana, sobre el marbre, posem un ganivet a cada costat, fem uns talls uniformes fins que arribem als ganivets, així en tota la patata. Empolsem amb sal, pebre, les especies i un raig d’oli.

Les posem a una safata i les portem al forn que tindrem preescalfat a 200 ºC, deixem coure durant uns quaranta minuts.

Passat el temps, entremig dels talls de patata, amb molta cura anirem posant-hi els talls de bacó i els de formatge intercalant-los, amanim amb un rajolí d’oli i les tornem al forn uns vint minuts més o fins que les tinguem al nostre gust.

En aquest punt espolsem formatge ratllat per sobre i les tornem al forn un parell de minuts més perquè es desfaci el formatge ratllat.

Si les deixem refredar una bona estona també estan molt bones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada