dilluns, 3 de juliol de 2017

AMANIDA ESTIUENCA D’ARRÒS




INGREDIENTS

2 gots d’arròs
5 ous
1 tomàquet per amanida
200 g de tonyina amb oli
Fulles de roure
Fulles d’enciam
Oli d’oliva
Sal

Bullim l’arròs com tinguem costum de fer-lo. Un cop cuit l’escorrem i el passem per sota l’aigua freda, perquè no s’enganxi. Deixem que s’escorri molt bé i l’escampem a una safata perquè es refredi.

Bullim els ous. Quan els tinguem cuits els refredem amb aigua freda. Els pelem i reservem.

Mentrestant preparem els altres ingredients que hi barrejarem. Tallem el tomàquet a quadradets petits, l’amanim amb sal i oli i reservem.

Escorrem la tonyina del seu oli i l’esmicolem.

Netegen les fulles de roure i les d’enciam, les tallem a tires primetes, amanim i reservem.

Tallem 3 ous a quadradets petits. Reservem els altres dos per acabar el plat.

Aboquem l’arròs a una safata fonda, amanim amb un raig d’oli, afegim els tomàquets, la tonyina i per últim els ous dus, ragem el conjunt amb un raig d’oli, remenem i ho aboquem a la plata per servir.

Acabem posant-hi a sobre les tires d’enciam, de roure i els altres dos ous tallats per la meitat.


4 comentaris:

  1. Sempre en menjo a l´estiu. T'agafo la recepta. Aquesta combinació s´ha de provar.

    ResponElimina
  2. Boníssima! M'encanta! A l'estiu només menjaria amanides!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. aquesta amanida la faig molt als caps de setmana! és brutal de bona! petons

    ResponElimina