PASTÍS PER EL 8è ANIVERSARI DE L’AINA (2º)



El passat dia 8 de febrer la nostra neta gran l’Aina va fer els 8 anys. Aquest pastís amb “xuxes” que els hi agrada molt a totes dues, és el segon que li he preparat tot i que han passat uns quants dies, per celebrar-ho amb els seus tiets Sergi i Míriam que no varen poder ser-hi el dia de l’aniversari. 

INGREDIENTS 

1 taronja grossa
250 g de sucre
250 g de farina
175 ml de crema de llet de 35º
3 ous
1 sobre de llevat ràpid (Royal)
100 g de mantega pomada 

PER A LA COBERTURA DE XOCOLATA 

1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet 

PER A LA DECORACIÓ 

Nubes
Fideus de colors
Smileys (decoracions de sucre Vahine)

Pelem la taronja i reservem la pell. Anirem, traient els grills, sense la part blanca, vigilant que no quedi cap pinyol. Anirem posant-los al got de la batedora així com la pell que ja hi haurem tret una mica de la part blanca. Triturem fins que tinguem una crema molt fina. Reservem

A un bol batrem la mantega, pomada amb 200 g de sucre. Afegim els rovells d’ou la crema de llet i la taronja triturada. (els 50 g reservats són per les clares que també reservem després ens faran falta)

Barregem la farina i el llevat hi tamisem amb un colador ben fi. Incorporem-los a la barreja anterior.

A un altre bol batrem les clares d’ou. Quan ja tinguin una certa consistència, afegim-hi en dues vegades, els 50 g de sucre que tenim reservats i continuem batent fins que les tinguem ben fermes. Afegim-les a la preparació anterior amb moviments suaus de dalt a baix, que permetin l’entrada d’aire. Quan tinguem tota la pasta ben homogènia,l’aboquem a dins el motlle.

Portem el motlle al forn que ja tindrem preescalfat a 200 ºC, deixem coure durant uns 40 – 45 minuts o fins que en punxar al centre amb un escuradents ens surti net.

Passades unes hores que ja tindrem el pastís fred, preparem la cobertura de xocolata. En tallem un tros d’uns 3 cm i el reservem.

Posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir.
Trossegem la xocolata, la posem a un cassó amb la llet i la mantega, el posem dins la cassola per desfer la barreja al Bany Maria, anirem remenant fins que comprovem que ja la tenim al punt. La deixem temperar uns moments.

Mentrestant preparem els arbres: primer de tot preparem unes tassetes amb els fideus de colors que vulguem utilitzar i reservem. Tallem tres nubes a trossets petits, els posem a un cassó i el portem al foc molt suau fins que les tinguem desfetes.

Punxem amb un escuradents totes les nubes com “arbrets” que vulguem fer. Anirem sucant la punta de cadascuna a la crema que tenim al cassó i seguidament als fideus de colors. (És necessari tenir una capseta de cartó que li hem fet els foradets pels escuradents i poder aguantar drets els arbres mentre s’eixuguen)

El tros de pastís que hem tallat el posem a la capçalera. Anirem posant xocolata per sobre fins a aconseguir tenir-lo totalment recobert.

Acabem de decorar-lo amb un sortit de Smileys i l’espelma.




Comentaris

Entrades populars