PASTÍS PER EL 5è ANIVERSARI DE L’ONA

El passat dia 1 va ser l’aniversari de la nostra neta petita Ona i com cada any la iaia els fa el pastís, segons el que demanen o bé de les seves preferències. Un dia em va demanar si li podria fer un pastís com el “Dino” del seu compte i mans a l’obra la iaia li ha fet (bé si a sembla una mica).

Per poder fer aquest pastís n’he agut hagut de fer dos, un per al pastís original i un altre de petit per al “Dino”.

INGREDIENTS PER EL PASTÍS

3 ous
250 g de sucre
125 ml de crema de llet de 35º
220 g de farina
1 sobre de llevat
1 cullerada sopera de mantega
135 ml d’oli d’oliva
1 llimona
150 g de cabell d’àngel

PER A LA COBERTURA DE XOCOLATA
 
2 rajoles de xocolata blanca Nestlé
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
Animalets de sucre
Lacasitos

INGREDIENTS PER EL “DINO”

1 ou
85 g de sucre
45 ml de crema de llet de 35º
75 g de farina
½ sobre de llevat
½ cullerada de mantega
45 ml d’oli d’oliva
50 g de cabell d’àngel

PER LA COBERTURA DE XOCOLATA

1 rajola de xocolata Blanca Nestlé
3 cullerades de llet
Colorant verd per pastisseria
Assortit d’animalets de confiteria
Lacasitos
 
A un bol batrem els ous i el sucre, quan els tinguem escumosos hi afegim la crema de llet, continuem batent fins que tinguem, llavors hi barregem la farina i el llevat, que ja tindrem tamisats, continuem remenant per incorporar molt bé tot el conjunt.

Mentrestant desfem la mantega al foc, que l’afegirem al preparat juntament amb l’oli, tornem a remenar, ara és el moment d’afegir-hi la pell i el suc de la llimona, remenem i finalment, hi incorporem el cabell d’àngel, tornem a barrejar molt bé tot el conjunt perquè la confitura quedi ben integrada.

Preparem el motlle, l’untem amb mantega, empolsinem amb farina i ja podem posar-hi tota la barreja que tenim preparada.

Portem el motlle al forn, que ja el tindrem preescalfat a 200 ºC, durant uns vint-i-cinc minuts o fins que en punxar-lo la broqueta ens surti neta.

Deixem refredar, el desemmotllem i posem sobre una reixeta.

Mentre se’ns refreda posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir. Trossegem la xocolata, i la posem a un cassó amb la llet i la mantega, el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenant fins que comproven que ja la tenim al punt.

La deixem temperar uns moments. Després anirem posant xocolata per sobre fins a aconseguir tenir-lo totalment recobert.

Deixem que la xocolata agafi cos, per poder posar-li tots els elements decoratius.

PREPAREM EL PASTÍS PER EL “DINO”

Farem les mateixes passes que hem seguit per al pastís. Procurant fer-lo amb un motlle petit perquè ens quedi gruixut.

Esperem a tenir-lo cuit, el deixem refredar i amb molta cura el retallem per obtenir el “Dino” (és una mica difícil i el resultat ja es veu)

PREPAREM LA XOCOLATA VERDA

Seguim els mateixos passos que amb la blanca, però quan la tinguem gairebé desfeta anirem espolsant petites culleradetes de colorant verd per a pastissos, remenem perquè s’integri molt bé, anirem seguint aquests passos fins que tinguem el color que volem.

Com que hem de recobrir tot el pastís que hem retallat, l’important és punxar-lo amb dos escuradents llargs per poder-lo clavar-lo després. El recobrim amb la xocolata verda, decorarem amb els Lacasitos. Esperem que la xocolata s’hagi endurit i el clavem al pastís.

Ara només ens falta clavari l’espelma, esperar que a ella li agradi i a gaudir-lo. 

 

     


 

 



 

Comentaris

Entrades populars