BRAONS DE PORC AMB CREMA DE CALÇOTS I MENTA
INGREDIENTS
2 braons de porc4 cullerades de brou de carn
1 copa de vi blanc sec
Sal
oli d’oliva
PER A LA CREMA DE CALÇOTS
1 porro
1 patata
1 gra d'all
300 g de calçots
6 cullerades d’oli d’oliva
50 g de cansalada
Fulles de menta
Aigua i sal
PER ALS BRAONS
Desossem els braons, ens hauran quedat quatre trossos ben macos, els lliguem un per un perquè no s’encongeixin amb l’escalfor de l’oli quan els posem a la paella.
Marquem els braons en una paella a foc viu uns 2 minuts) després col·loqueu-los en una safata i introduïu-los al forn a 200 °C, passats dieu minuts. Els mullarem de tant en tant amb el brou. Deixem coure fins que en punxar-los amb la forquilla els troben tendres.
Al final de la cocció afegir el vi desglaçant les parets de la safata i deixant que els braons s'embeguin part del suc. Evitant així que s'assequin. Tallar-los en trossos més petits.
PER A LA CREMA DE CALÇOTS
Trossegem les verdures, les posem en una cassola al foc amb oli i el gra d'all amb la pell. Abans que es dauri massa retirar-ho. Cal afegir llavors els porros i els calçots trossejats. Afegir la cansalada picada i ofegar-ho tot a foc viu, afegint-hi aigua fins a cobrir-ho tot.
Coeu-ho a foc lent durant deu minuts. Afegir llavors les patates i un parell de fulles de menta deixar que cogui fins que tot estigui tendra (afegir aigua si cal) donar el punt de sal. Quan estigui tot fet, triturar, batre i colar.
Servim la crema calenta a la base del plat i dipositem-hi al mig uns trossos de braó. Adornem amb la menta fregida que quedi cruixent.
This pork browns with calçots cream and mint recipe offers a rich, flavorful dish. The tender pork, paired with the creamy calçots and the crispy mint, creates a delicious combination perfect for a special meal.
ResponElimina