PÈSOLS NEGRES AMB CANSALADA



En una excursió que vàrem fer al BERGUEDÀ, vàrem comprar els pèsols negres, famosos d’aquella zona.

Com no sabíem com es cuinàvem ens van donar les instruccions de com cuinar-los.

INGREDIENTS

½ kg de pèsols negre
1 cullerada de bicarbonat
Talls de cansalada de porc
1 fulla de llorer
2 grans d’all
1 ceba
Oli d’oliva
Sal

El dia abans posem els pèsols negres en remull, amb aigua amb una cullerada de sal i una cullerada de bicarbonat (primer els hem de triar, que no hi hagi cap pedreta).

L’endemà els rentem i els posem al foc, en una olla amb aigua, la fulla de llorer, la ceba pelada, els alls sense pelar, i un bon raig d’oli d’oliva.

Quan bulli, abaixem el foc al mínim, els tapem i els deixem coure durant dues hores. Hi posem sal i els deixem coure uns 30 minuts més o fins que els tinguem al nostre gust.

Tallem la cansalada a tiretes, a una paella posem un raig d’oli i la cansalada, donem unes voltes i l’aboquem en un plat.

Reservem l’oli que ens queda a la paella

Quan hàgim de preparar el dinar, escorrem  els pèsols i els passem per la paella amb el suc de la cansalada. Hi posem una mica d’all i julivert.(opcional)

Els donem un parell de voltes més i ja els podem gaudir.

Comentaris

Entrades populars