dilluns, 9 de novembre de 2009

TATIN DE PLÀTAN


INGREDIENTS

300 g sucre moreno
150 g mantega
7 plàtans
1 full pasta brisa

PER A LA SALSA DE CAFÉ

3 cullerades llet condensada
1 cullerada cafè soluble


En un motllo per anar al forn, cobrim el fons amb la pasta brisa. Reservem
Reescalfar el forn a 200º C

Preparem el farcit: desfem la mantega, barregem amb el sucre, esperem a que agafi un to de caramel i posem els plàtans tallats a rodanxes de uns 3 centímetres i continuem barrejant fins que ens quedin ben caramel•litzats.

Posem el preparat sobre la pasta brisa, procurant que els trossos de plàtan ens quedin drets. Quan ho tinguem ben posat, enfornem durant uns 10 minuts.

Mentrestant preparen la salsa de cafè, escalfem una mica la llet condensada, posem-hi el cafè i anem remenant fins que estigui ben incorporat.

Al servir-ho podem acompaña de una cullerada de iogurt grec, o gelat de nata, i fem uns dibuixos amb la salsa de cafè.

19 comentaris:

  1. Noia , això semble de restaurant , oi???
    Felicitats maca..

    ResponElimina
  2. Quina moneria dolça i bona, com diu la Dolors dels Peixos de restaurant, el que passa és que jo hi afegeixo: de restaurant de 1000 estrelles!!! petons.

    ResponElimina
  3. Ostres, amb el plàtan ha d’estar molt bo!!!.
    Petons

    ResponElimina
  4. maremegua, en lo golós que soc.....ufffffffff, de mort y passió segons la enssisicla de sant joan....salutaçións paco

    ResponElimina
  5. Peixos
    No esta malament oi ???
    Gracies i petons

    La cuina vermella
    ¡¡¡ maco no!!! Es un restaurant de molt poques estrelles però amb molta felicitat.
    Gracies

    Dolors
    La veritat es que a casa ens encanta.
    Una abrasada

    Paco
    Es de mort i passió, no se si per la enssisicla o no, moltes gracies
    salutacions

    ResponElimina
  6. La Tatin bestial i l'acompanyament la salsa de café i la cullerada de iogurt...una genialitat!
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  7. T'has lluït ben bé, eh?. Una presència magnífica i de gust, segur que també molt bo!.

    ResponElimina
  8. Quina passada!! Ha d'estar bonísim, però es que a sobre està superbé presentat. M'encanta. Del 1 al 10 et dono un 100. Amb el teu permís me la copio, però com no em va molt el cafe, que et sembla si ho cambio per xocolata?.
    Petonets y gràcies.

    ResponElimina
  9. St Hilari
    La salsa de cafè i el iogurt li donen un gust diferent.
    Una abrasada.

    Gloria
    Gracies, estava a la boca igual que a la presencia.
    Petons

    Joana
    Moltes gracies, totes les receptes admeten tantes variacions com gustos, amb xocolata també queda molt be.
    petons

    ResponElimina
  10. Unes postres ben bones amb una presentació de luxe.
    Tinc un paquet de pasta brisa a la nevera, potser la faré.
    ptns.

    ResponElimina
  11. De platan també queda boníssima!
    Quin gran invent la tarta Tatin, oi?

    ResponElimina
  12. Sión; -Fem un mos- Uns bons postres, sens cap dubte... i complerts; salsa de café,iogurt, plàtan... Que vaigi de gust Sión ¡¡. Jospeb.

    ResponElimina
  13. ANNAFS
    Prova-la, la tatin de plàtan no te res d`envejar a la de poma mes tradicional.
    Un peto.

    Gemma
    Si es una forma de fer postres molt senzilla.
    Petons

    Josepb
    Si son unes postres molt complerts
    Una abrasada

    ResponElimina
  14. hola sión, al teú comentari sobre el marmitako, te possat una apressiasió megua sobre la "picaeta" possiblement en agrade...salutaçions paco

    ResponElimina
  15. El postre me encanta,estara buenisimo y la presentacion es chulisima.
    Besets.

    ResponElimina
  16. sión, a vegades no séc ahón tinc el cap, me explico sobre el llibre de llom farcit, que pusiste en tu blog, te dije que lo haria y lo hice, pero a la hora de prepararlo no recordaba donde lo habia visto, y por lo tanto lo preparé como yó crei recordar, lo hice sin ponerle aceite ni cerveza ni agua, yó es que soy muy chulo.jajaja perdona la frase, a lo que iba, asi y todo salió riquisimo, tal es asi que mi mujer me dijo esta mañana que volviera a comprar otro lomo, y claro lo compré, y mira por donde ahora repasando tu blog me encuentro con tu receta, asi que lo he anotado para prepararlo al lunes, pero esta vez haciendote caso........saludos paco

    ResponElimina
  17. A mi el platan no m'inspira massa a l'hora de fer postres, però quan veig creacions com la teva me'n fan venir ganes!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  18. Paco, Mesildaa
    Gracies per tot

    Dolça
    A vegades ja passa, que quan veus un postra encara que no et faixi el pes el probes, fer-lo es mes complicat, però animat veuràs que si que es bo.
    Un peto

    ResponElimina