dilluns, 16 de novembre de 2009

BACALLÀ AL PIL-PIL


INGREDIENTS

4 talls de bacallà de 150-200 c/un
Mig litre d’oli
8 alls
4 bitxos


Posem el bacallà en remull ó be el comprem remullat.

Quan tinguem el bacallà preparat per cuinar-lo, eixugant-li l’aigua que li pugui quedar.

Posem l’oli a una cassola, si pot ser de fang ó de ferro, quan sigui calent daurem els alls i els bitxos, retirant-los quan siguin daurats, esperem que l’oli es refredi una mica, ( amb un quart d’hora en tenim prou).

Posem el bacallà amb la pell cap avall , encenen el foc al mínim, perquè no arribi a bullir en cap moment, anem bellugant la cassola cap els quatre cantons, perquè ens surti la gelatina, quan ha començat a sortir-ne ó sigui ja es veu clarament el “caldo espès” retirem la cassola del foc, posem en una paella una mica de l’oli de la cassola amb gelatina, i amb un colador de malla molt fina, remenem i de seguida veurem la diferència de textura, continuem fent aquesta operació fins que a la cassola no hi quedi ni oli ni gelatina, quan ens sembli que tenim el pil-pil prou espès i lligat, l’aboquem sobre el bacallà.

Posem la cassola a foc molt lent, sense que ens bulli en cap moment i anem remenant, perquè el bacallà ens quedi prou calent, afegim els alls i els bitxos i ja podem servir.

20 comentaris:

  1. mai menjat el bacallà així, als meus pares els hi agrada molt, a veure si quan vinguin a casa els hi fiag

    ptns

    ResponElimina
  2. Haig de confessar que no m'he atrevit mai amb el pil-pil... sempre tinc por que no em lligui la salsa. Ho hauré de provar d'una vegada!

    ResponElimina
  3. sión, en tres vegades he fet el bacallá al pil pil, i no a vút forma ni manera de lligar-lo, no tinc remei xiqueta, es veu que nó es lo meu.jajaja, y el téu te una pinta pressiosa....salutaçións paco

    ResponElimina
  4. Hola sión , no hi fet mai bacallá al pil pil , no m´adrada gaire el bacallá , però aquest te molt bona pinta.
    Ja pots anar a veure el bloc del forner que ja hi penjat moltes receptes de torrons , per mi la més sencilla per fer a casa , els torrons de gema .Si els vols fer ja t´explicaré més coses.
    Fins aviat maca

    ResponElimina
  5. Una artista !! això del pil pil és un repte culinari de primer nivell felicitats!!

    ResponElimina
  6. Bacallà, mmmmm. M'encanta!
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Su
    Gracias

    Lidia, Gemma, Paco
    Fer el pil pil de la forma tradicional, es paciència i remenar molt rato, tal com explico a la recepta amb el colador es bufar i fer ampolles
    Petons

    Els peixos
    Llàstima, però si a tothom ens agrades el mateix quin lio no??? A mes a mes serà per peix.
    Ja he visitat el bloc del forner, moltes gracies.
    Petons.

    St Hilari
    Com dic abans, fer-lo amb el moviment de la cassola, si que es un repte, però així amb el colador, costa mes aplicar-lo que fer-lo prova-ho no t`repetiràs.
    Una abrasada

    Gloria
    A cassa el bacallà ens encanta de totes formes
    petons

    ResponElimina
  8. Ens agrada molt el bacallà, però així no l' hem provat mai. M' apunto la recepta.
    ptns.

    ResponElimina
  9. ummmm, un plato delicioso, besos, pepa.

    ResponElimina
  10. És la meva assignatura pendent (entre d’altres), no el he fet mai i mira que m’agrada, a veure si em poso les piles i em decideixo a fer-lo.
    EL teu ta quedat d’allò mes bo.
    Un petó

    ResponElimina
  11. El bacallã em perd,,i el pil-pil encara més, desde q vaig veure al Karlos A. fa un munt d'anys fer-ho, que molts diumenges em mengem, el teu a quedat perfecte, es veu molt bé lligadet. Petons

    ResponElimina
  12. ANNAFS
    Si el proves repetiràs segur
    Petons

    pepa cooks
    Gracias

    Dolors
    Si ti poses, veuràs que t`en sortiràs i repetiràs
    Una abrasada

    Elvira
    Jo també el faig mol sovint gracies al Arguiñano
    petons

    ResponElimina
  13. No sóc gaire de bacallà jo, però m' he quedat parada amb el nivell del teu pil pil, de luxe!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  14. La llibreta viatgera
    A nosaltres el bacallà ens encanta, el nivell “es gracies al truquet”
    petons

    ResponElimina
  15. El bacallà té aquesta personalitat i aquest "color" que combina amb tots, amb aquest cas a la pil-pil. Que vaigid e gust Sión¡¡ Josepb.

    ResponElimina
  16. Me has dado en mi punto debil,el bacalao es mi pescado favorito,me gusta de todas formas y maneras.... me llevo este tuyo que estara de rechupete.
    Besets.

    ResponElimina
  17. Hola preciosa, això del bacallà no és lo meu, però el que si m'encanta és el pil pil, és una delícia, mira fem una cosa, tu et menges el peix i jo suco el pa, d'acord?

    ResponElimina
  18. El bacalao me encanta. Al pil pil nunca lo he preparado, me gusta mucho esa denominación.
    un abrazo

    ResponElimina
  19. Josepb
    El bacallà al pil pil es la màxima expressió del bacallà.
    Una abrasada

    Mesilda
    En casa también nos gusta mucho el bacalao, hecho de cualquier forma
    Besos

    La cuina vermella
    D`acord, però també compartirem el pil pil.
    Petons

    Kako
    Si te gusta el bacalao el pil pil es de un 10.
    Besos

    ResponElimina