divendres, 10 de setembre de 2010

FIDEUÀ



INGREDIENTS

Per preparar el fumet:

¾ kilo de peix de roca
1 ceba
1 tomàquet
Sal
Oli
Aigua

Per preparar els fideus:

1 sèpia mitjana
1 calamar
250 g gambes
Cloïsses
Fideus
1 ceba
1-2 tomàquets madurs
Oli
Sal
Formatge ratllat
1 ou

Posem una olla amb aigua al foc, esperem que arrenqui el bull, mentrestant netegem el peix i el tallem a trossos, també podem posar-hi els caps de les gambes, salem i a una paella amb oli calent, l’enrossim una mica i l'anem posant dins l’olla, deixem que bulli durant una mitja hora, passat el temps, el passem per un colador de malla molt fina, perquè no ens passi cap espina. Reservem

Netegem la sèpia i el calamar i els tallem com ens agradi. Salem i reservem

Pelem les gambes, m’agrada posar-les pelades, així no tenim feina alhora de menjar. Salem i reservem

Les cloïsses, les obrim al vapor, doncs no correrem el perill que ens espatllin el fideus suposant que portessin sorra, i així també ens va bé per poder treure-les de la clova, si el brou ens surt molt net com és d’esperar, podem ajuntar-lo amb el brou que tenim reservat.

A la paella on farem els fideus, posem oli quan sigui calent, enrossim els fideus, fins que tots siguin daurats per un igual, els trèiem i posem a una escorredora perquè deixin anar les restes d’oli.

Amb l’oli que ens ha sobrat saltegem la sèpia, el calamar i les gambes, retirem i amb el mateix oli farem el sofregit de la ceba i el tomàquet, quan el tinguem llest, tornem a posar-hi el peix, les cloïsses i els fideus, unes voltes perquè ens quedin ben integrats tots els ingredients, cobrim amb el brou i a foc mitjà, esperem que estiguin llestos, remenant de tant en tant, si fes falta més brou, en posem.

A casa, ens agraden amb una cullerada d'all i oli i un polsim de formatge ratllat.

26 comentaris:

  1. Quina bona pinta aquesta fideuà, a casa és el plat estrella, a mi personalment també m'agrada amb una cullerada d'all i oli trobo que li potencia el gust.

    Salutacions

    ResponElimina
  2. si em vols fer feliç......done'm una fideuà

    petons

    ResponElimina
  3. Ostres, me'n demanaria una ració per dinar avui mateix, us ha quedat amb una pinta deliciosa!
    El toc de formatge ratllat ha de ser molt bo, a casa no l'hi poso però el proper cop ho faré.

    ResponElimina
  4. El món es pot dividir entre els que feu la fideuà amb fideus fins i els que la fem amb fideus gruixuts.
    No hi ha uns millors que altres pero jo tinc raó (per si de cas ;-P).

    Ha quedat sensacional, m'ha fet venir gana de dinar ja mateix i encara falta molt per al descans... i ara que faig?

    :D

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta!
    Quan veig una fideuà tan bven presentada com la teva sempre penso: "En faré una!" però passen els dies i ... res. A casa només me'n demana la meva filla gran, perquè a la resta ens agrada més la versió arròs. Així que... guanya la majoria!

    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Sión,
    Una explicació ben detallada per a no perdre's cap pas.
    Si vols que quedi com torradet de sobre, als últims cinc minuts els acabes al forn amb el gratinador també encés.
    Un plat exquisit.

    ResponElimina
  7. Me encanta la fideuá!. Ganas me han entrado de comerme un plato al entrar en tu cocina y verlo.

    Besitos

    ResponElimina
  8. què bona una fideuà, clar que millor si és a una terrassa al costat del mar.
    bon cap de setmana!

    ResponElimina
  9. T'ha quedat molt maca, a casa ens agrada molt, o sigui que provaré la teva recepta!!!

    ResponElimina
  10. Deu n'hi do amb aquesta fideuà, sensacional en tots els aspectes.

    ResponElimina
  11. Buenisima!!En casa nos gusta mucho,si la pillamos no sobra ni un fideo.
    Besets.

    ResponElimina
  12. MMM me encanta la fidegua! y más con pescado de roca

    ResponElimina
  13. Es un dels meus plats preferits i també amb all-i-oli.
    Us ha tingut que quedar boníssim.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  14. Qué bó!!!!M'encanta aquest plat i a tu t'ha quedat de luxe. A mi també m'agrada posar-hi all i oli.
    Gràcies guapa, t'ha quedat genial.
    Petonets i bona diada.

    ResponElimina
  15. Sión, ja us ho vaig dir un cop: busqueu-me un raconet a la vostra cuina si us plau!, no faré nosa i m'ho acabaré TOT,TOT I TOT!Una fideuà d'escàndol!

    ResponElimina
  16. Ummm...me he imaginado por un momento tener el plato delante de mí jejeje...ésta fideua está de escándalo!!
    Besos

    ResponElimina
  17. La cuina de l’estany
    Nosaltres també li trobem,i la sort es que es posa al plat i cada persona el fa al seu gust
    Petons

    Lidia
    A mi també, m’agrada mes que l’arrosejat
    Un peto

    Gemma
    Trobo que el toc de formatge el fa mes amorós.
    Mols petons

    ResponElimina
  18. Starbase
    Ten convidaria a un plat, però com que els fideus son prims igual no et ve de gust, jejejeje
    Una abraçada

    Margarida
    A casa com nomes som dos ens toca un cop arrosejat i l’altre fideua.
    Un peto

    Els fogons del pare
    Tens tota la raó, però aquestes cassoles amb nanses no poden anar al forn així que........
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Merchi
    Considérate invitada.
    Besos

    Eva
    Això ja son paraules majors
    Petons

    Visc a la cuina
    Si la probes ja amb diràs
    Petons

    ResponElimina
  20. Josep
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Mesilda
    Ho sento no va quedar-ne ni en de fideu.
    Petonets

    harkyto
    Es un plato muy sabroso
    Un abrazo

    ResponElimina
  21. Betulo
    Per nosaltres també,i la sort es que es posa al plat i cada persona el fa al seu gust
    Petons

    Mercè
    Estic buscan un raconet per tu, pero no el trobo es molt petita.
    Moltes gracias
    Molts petons

    Crismas
    Yo no se si tendría tanta imaginación jejeje. Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  22. Sión i Miquel; ... la frase que diu; val més una imatge que mil paraules... és cert, doncs, heu entrat directament en materia física -encara que virtual per els que ho mirem- amb el contingut de dita Fideuà, encara que vosaltres l'heu disfrutat amb totes les regles i amb tots els seus sabors... quina enveja... aixó sí sana, sana¡¡ :-D :-D
    Que vagi de gust Miquel i Sión¡¡

    ResponElimina
  23. A casa sempre quedo bé quan faig fiduà, és un d' aquells plats que ens agrada a tots. I quina bona pinta que fa aquesta!

    ResponElimina
  24. Hola Sion, ficaria cullerada ara mateix.

    Muas!

    ResponElimina
  25. muy buena esta receta...me la apunto.
    Enhorabuena por tu blog...me ha gustado mucho.

    Un saludo.

    ResponElimina
  26. Josepb
    Estava encara mes bona que a la vista
    Petons

    ANNAFS
    A casa passa igual es un plat agraït
    Petonets

    Gemma
    Considerat convidada
    Molts petons

    Pardini
    Muchas gracias
    Un saludo

    ResponElimina