dilluns, 13 de setembre de 2010

CELEBRACIÓ



El dia del meu sant varem decidir anar a dinar a la Fonda Xesc de Gombrèn restaurant al que hem anat algun cop, i que encara no l’havíem visitat amb l’estrella Michelin, l’agradable sorpresa va ser que no havia canviat gens, continuen mantenint el tracte amable i casolà de sempre, i fins i tot els mateixos preus.

La Fonda Xesc data de 1730, on el cuiner Francesc Rovira fa una cuina elaborada i creativa dels plats tradicionals, i la seva muller la Meritxell està al cap de la sala amb molta simpatia i saber estar; tenen la carta i tres menús, el menú fonda força interessant, el menú degustació i el menú Compte Arnau.

Ens varem decidir pel menú Compte Arnau, ja que proves molts dels plats de la carta.

El menú consisteix d’uns aperitius, set degustacions, assortit de formatges i postres

Musclos escabetxats amb carbassó i alfàbrega
Bunyols de carbassó
Palets de ceps
Sopa de tomàquet, préssec i safra
Tàrtar de tonyina, alvocat, poma i ous d’arengada,
Vichyssoise amb poma i gelat d’espècies, (aquet plat com algun altre no els varem fotografiar per la falta de costum.)
Rostit de rossinyols, escamarla, cansalada i ametlla tendre i safra.
Arròs de la fonda amb carxofes, trompetes de la mort i sepiones.
Rapet amb escabetx de verdureta i salsa d’ ametlla.
Bacallà al agredolç de ceba i vinagre amb sèsam
Xai amb el seu rostit i patates al romaní

Un assortit de formatges catalans.
Sopa de gerds, iogurt i granissat de mojito.
Xocolata amb vainilla i gelat de cassis

Aquest àpat va ser acompanyat amb cervesa Moritz, i Collbaix un vi ecològic del Celler el Moli, de la denominació Pla de Bages, que ens va recomanar la Meritxell










31 comentaris:

  1. saludos sion, muchas felicidades por la celebración de tu santo junto a tu familia y por muchisímos años.....paco

    ResponElimina
  2. Moltíssimes Felicitats, amiga!
    Quin bon restaurant que vau triar per celebrar la teva onomàstica. En prenem nota!

    ResponElimina
  3. Paco
    Moltes gracies
    Una abraçada

    La cuina vermella
    Moltíssimes gracies
    Petons

    ResponElimina
  4. Perdoneu però no se perquè s’han perdut els missatges, encara que els he retrobat al Hotmail. Gracies

    ResponElimina
  5. Gemma
    Primer felicitats amb retard.... ja veig, va ser una celebració com deu mana i vau poguer disfrutar d'un bon dinar.
    Muas!

    Fem un mos
    Va ser una sorpresa deliciosa
    Un peto

    ResponElimina
  6. Gemma
    Caram, això sí que és una bona celebració! Ja vau poder amb tants plats? La sopa de gerds fa molt bona pinta!
    M'apunto la recomanació, nosaltres anem sovint a escalar a Gombrén i a Montgrony... a veure si algun dia ens hi deixem caure ;)

    Fem un mos
    Son mitjos plats i varem fer un petit esforç, si hi aneu ja em diràs
    Petons

    ResponElimina
  7. .
    Dolça
    Excel•lent celebració: FELICITATS!!! Déu n0hi dó quin be de Déu de plats per tastar, no?
    PTNTS
    Dolça

    Fem un mos
    Va estar mol bé
    Petonets

    ResponElimina
  8. Mesilda
    Muchas felicidades! Ya veo que disfrutasteis de una buena comida,los platos son deliciosos.
    Besets.

    Fem un mos
    La verdad es que si, disfrutamos muchísimo.
    Besos

    ResponElimina
  9. Ricard Sampere
    Fa anys hi havia anat forá sovint doncs passavem els caps de setmana a Sant Julià de Cerdanyola (anexat a Guardiola) i tot i nom estar al costat, feia de bon anar-hi. Ja es menjava molt be i prometia. Felicitats!!.

    Fem un mos
    Ja fa mol de temps que cuinen fabulosament, i per fi lis han reconegut
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Ricard Sampere
    Fa anys hi havia anat forá sovint doncs passavem els caps de setmana a Sant Julià de Cerdanyola (anexat a Guardiola) i tot i nom estar al costat, feia de bon anar-hi. Ja es menjava molt be i prometia. Felicitats!!.

    Fem un mos
    Ja fa mol de temps que cuinen fabulosament, i per fi lis han reconegut
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Gloria
    Una celebració de luxe!. I quina llista més llarga de plats!. Apuntem la recomanació!

    Fem un mos
    Es un restaurant que esta mol bé
    Petonets

    ResponElimina
  12. Rosa
    Felicitats guapi, aixó si que ha estat una celebració com deu ser, anar-hi a que et serveixen, com una reina i no diguem el menjar fabulós.
    Muxutxo bat

    Fem un mos
    De quan en quan també toca no.
    Un peto

    ResponElimina
  13. felicitats pel sant i per l'elecció, no hi he estat però ja en tenia molt bones referències, m'heu acabat de convèncer que val molt la pena.
    per cert, es pot saber el preu del menú degustació?

    ResponElimina
  14. Deu n' hi do Sion quin bon dia de sant que vas passar i quants plats vareu tastar, segur que tots boníssims.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Les fotos de la fonda són de conte, les fotos dels plats són de fàbula, les vostres cares de satisfacció no hi són...però me les puc imaginar.Bona tria! A reveure.

    ResponElimina
  16. Moltes felicitats i gràcies per compartir-lo una mica amb nosaltres.

    Aquesta fonda enamora!!

    ResponElimina
  17. Per molts anys, noia!!!!!
    Quin luxe de celebració! Però un sant bé s'ho val, oi? No entenc com hi ha gent que no el celebra! Per cert, quin dia és?

    Petons

    ResponElimina
  18. Ep!
    Felicitacions, tant per el teu sant com per el restaurant triat, encara que es un dels meus pendents ja fa temps que tinc ganes d'anar.
    Molts Petons:*

    ResponElimina
  19. Quin menú, noia!!! Es que el sant s'escau (la meva mare i la meva àvia es diuen com tu!!!)
    De ben segur que el lloc ho val!
    Ptnts

    ResponElimina
  20. Primer de tot felicitats!!! I després...quina maravella de restaurant!!! Queda anotat pel meu pròxim viatge. Petons

    ResponElimina
  21. Felicitats...uns dies després! Un àpat de luxe per celebrar-ho, així m'agrada!

    ResponElimina
  22. Moltes felicitats! un dia així és per no estar-se de res i tot i que no hi he estat, pel que veig ha estat una tria excel-lent , per molts anys maca.
    petons
    mai

    ResponElimina
  23. Moltes felicitats!!! I ben fet, això de celebrar-ho d'aquesta manera!! ;D

    ResponElimina
  24. Manel
    A nosaltres es un restaurant que ens agrada mol i el preu-calitat es mol bo, hi han 3 menús, menú fonda 34€, menú degustació 45€ i Compte Arnau 57€
    Una abraçada

    La cocinera de Betulo
    Dons si forcés plats i alguns ja penso com poguerlos fer
    Un peto

    Mercé
    T’asseguro que de molta satisfacció i força tips jejejeje
    Molts petons

    ResponElimina
  25. Starbase
    Moltes gracies.Per sort encara continuen sen una fonda de les d’abans, amb un mol bon restaurant.
    Una abraçada

    Margarida
    Moltes gracies. Nosaltres celebrem tot el que podem, era el 15 d´Agost
    Petonets

    Nuria
    Gracies. Dons animat i ja diràs que et sembla
    Petonets

    ResponElimina
  26. Marta
    De sant nomes ni ha un i sa de celebrar, tant el lloc com el menú son mol adients per celebrar-ho
    Un petonas

    Elvira
    Moltes gracies, per Suïssa també hi ha molts restaurants amb encant
    Petons

    Visc a la cuina
    Gracies. Diuen que tot sant te vuit diada, el post també ha sortit un pel tard
    Mols petons

    ResponElimina
  27. Mai
    Moltes gracies. El lloc es fabulós i el menú encara mes.
    Petonets

    FRANCESC
    Moltes gracies. Com que de Sant nomes en tenim un a celebrar-lo!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  28. Muchas felicidades!! Vaya cantidad de cosas ricas que os metistéis entre pecho y espalda!!!
    todo se ve delicioso y el lugar un paraíso.
    un biquiño

    ResponElimina
  29. Pilar – Lechuza
    Muchas gracias. La verdad es que estaba todo buenisimo.
    Besos

    ResponElimina
  30. Tindrem ben en compte el vostre suggeriment, segur!
    Petons!

    ResponElimina
  31. Moltes felicitats!! encara que sigui tard.
    Molts petonets.

    ResponElimina