dilluns, 6 de setembre de 2010

ROGERS AMB MAIONESA DE TOMAQUET


INGREDIENTS

6 rogents
450 g tomàquet madur
½ culleradeta petita d’agar-agar o 2 fulles de gelatina
Sucre
Sal
Pebre blanc
Ceba tendra
Carxofa
Mig litre d’oli

PER LA TEMPURA

250 g farina de tempura Santa Rita
1 tassa d’aigua molt freda

Els rogents, demanem a la peixateria que ens el facin a filets, (podem reservar les espines per un brou per un altre dia), hi treien les espinetes laterals i reservem.

Per preparar la maionesa de tomàquet, els pelem, traiem las llavors, i triturem, posem a una paella un bon raig d’oli i quan sigui calent, aboquem el tomàquet, el agar-agar, (si no en tenim podem posar-hi dues fulles de gelatina hidratada), sal, una mica de sucre i un polsim de pebre blanc.

Quan tinguem el tomàquet confitat i atemperat, triturem un altre cop, i anem tirant un rajolí d’oli igual que si féssim una maionesa. Quan tinguem una textura espessa. Reservem

Preparem i salem las verdures per fer-les amb tempura, a un bol posem l’aigua ben freda, i la farina de tempura, remenem molt be. Per fregir les verdures que tenim preparades, posem oli a una paella o casso una mica fondo, quan sigui calent, les mullem amb la tempura i cap a l’oli, unes voltes i les posem amb paper de cuina per absorbir les restes d’oli.

A una planxa ben calenta, posem unes gotes d’oli i els rogents primer per el cantò de la pell, uns moments, els donem la volta i esperem fins que els tinguem al nostre gust.

Per emplatar posem els rogents, les verduretes i una cullerada de maionesa de tomàquet.

18 comentaris:

  1. Maionesa de tomaquet, quina idea més bona.
    Prenc nota
    Un petonet

    ResponElimina
  2. Jo també m'apunto a la idea de la maionesa de tomàquet, això d'emulsionar l'oli amb el agar-agar és una bona idea que pot servir per a fer moltes atlres variants... :D

    ResponElimina
  3. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ResponElimina
  4. La maionesa de tomàquet m'ha intrigat molt. No tardaré a fer-ne!
    B7s

    ResponElimina
  5. Els rogents(o molls tal com els anomeno jo) són com una assignatura pendent.. Mai em surten be. Potser perquè soc tossut i sempre els inento fer a la brasa... però no sé que em passa que em queden desfets... la pell cau... i és una llàstima doncs hi poso il·lusió...:(

    ResponElimina
  6. Una maionesa ben original!
    No acostumo a comprar molls perquè penso que tenen moltes espines (i molt fines).

    ResponElimina
  7. Algún dia m'hauré de decidir a fer molls, una FAN com jo del peix...Una recepta original i ben sana! fins aviat!

    ResponElimina
  8. Maionesa de tomàquet! Qué original que ets! Aquest conjunt de sabors ha de estar bo.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Hoy sé de algo nuevo...mayonesa de tomate.Pinta muy bien y la combinación del plato es estupenda...
    Besitos

    ResponElimina
  10. Ostres, m'apunto la recepta de la maionesa de tomàquet, no ho he provat mai fet així amb agar agar... ja tinc deures per provar coses noves ;)
    Suposo que tan es deu poder menjar freda com calenta, aquesta maionesa, oi?

    ResponElimina
  11. Oooh, Sion, aquesta maionesa de tomàquet és una autèntica delícia, ens ha encantat, de debó! gracies guapa.

    ResponElimina
  12. Me ha gustado mucho la mayonesa de tomates,tambien te la voy a copiar,seguro que esta buenisima.
    Besets.

    ResponElimina
  13. Quina idea més bona això de la maionesa de tomaques!!! T'ha quedat un plat de luxe!!! Què bo!! Salutacions

    ResponElimina
  14. Neus
    Li dona un sabor mol especial
    Petons

    La cuina de l’Estany
    Moltes gracies
    Petonets

    Starbase
    Amb aquesta base pots fer infinitat de variants
    Una abraçada

    Fuat Gencal
    Moltes gracies
    Salutacions

    ResponElimina
  15. Queti B
    Queda molt be per acompanyar el peix.
    Petonets

    Ricard Sampere
    El roger o moll es un peix mol suau i per fer a la brasa te poca carn, jo normalment el faig a la planxa i amb poc tems estan llestos
    Una abraçada

    Margarida
    Si fas que la peixatera te’n faixi filets, i amb una mica de paciència li treus les de la ventresca, ja no trobes espines.
    Petons

    Mercè
    A nosaltres ens agraden força
    Petons

    ResponElimina
  16. La cocinera de Betulo
    Queda mol be amb el peix, li dona un gust mes fresc.
    Petonets

    Goyi
    Muchas gracias
    Besos

    Gemma
    Crec que si però la veritat es que calenta no la he provat mai
    Petons

    ResponElimina
  17. La cuina vermella
    Moltes gracies
    Petonets

    Mesilda
    A nosaltres amb el peix ens agrada molt
    Petons

    Francesc
    Es una maionesa que acompanya molt be el peix
    Una abraçada

    ResponElimina