VACANCES A PALENCIA / SARTENADA DE MORCILLA DE BURGOS


Aquestes vacances vam passar uns dies a Palencia concretament al Valle de Cerrato, en companyia de la família de la Maria la nostre jove, visitant molts dels llocs emblemàtics de la comarca, així com algunes de les meravelloses esglésies romàniques de la zona, de la mà d’uns immillorables guies, l’Esther la nostra consogre i l'Elpidio un capellà, poeta, músic i millor persona, molt amic de la família, que ens va obsequiar amb un mini concert d’orgue inoblidable, per a nosaltres sols.



També vam tenir la sort de menjar un deliciós “lechazo”, fet a la manera tradicional, anant a escollir els xais al pastor, portant-los un cop morts al forner perquè ens els fes al forn de llenya d’alzina, i per rematar el dinar uns crancs de riu acabats de pescar pels seus tiets Gerardo i Charo, a prop de la veïna Aranda del Duero, amb una salsa un xic picant per llepar-se’n els dits i sucar-hi mooolta de la famosa torta d´Aranda.

Per desgracia hi va haver una petita errada tècnica, no ens varem recordar de fer fotos fins que ja no en quedava res.

Un altre dels àpats típics va ser la “Sartenada de morcilla de Burgos”, amb la que ens va sorprendre el cosí Alberto, de la que si tenim foto, encara que amb un aspecte no gaire vistosa, però exquisida de sabor, aquí tenim la recepta.



INGREDIENTS

4 patates grosses
2 morcillas de Burgos
2 pots de pebrots del piquillo amb all
5 ous
120 g pinyons
Oli d’oliva
Sal

Les patates les pelem, tallem a tires, salem i les fregim com tinguem costum de fer-ho. Un cop cuites les posem sobre paper absorbent per desengreixar-les. Reservem

Treiem la pell a les morcillas i les esparraquem a una paella amb unes gotes d’oli que ja tindrem calenta, remenant constantment.

Mentrestant escorrem els pebrots del piquillo del seu suc, i en separem els alls que no utilitzarem, els tallem a tires i els posem a la paella amb la morcilla, afegim els pinyons, donem unes voltes, trenquem els ous a un plat i els aboquem dins la paella, remenant sense parar fins que els tinguem quallats.

Posarem les patates fregides a una safata per servir, a sobre aboquem tot el contingut de la paella.

Ja ho tenim llest. Bon profit

Comentaris

  1. Ostres, quines vacances més gastronòmiques! És de les coses que més m'agrada de viatjar, provar el menjar de la zona... i sembla que vosaltres us vau posar les botes! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ben tornats!!!
    Com ha de ser, veure com mengen, apendre'n i gaudir-ho...que sembla que és el que heu fet!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  3. Com es gaudeix a l'estiu, veritat? quan podem conéixer altres llocs, tastar menges diferents...
    Pel que sembla, molta gana no heu passat, no! Gràcies per la recepta, una manera diferent de menjar la botifarra de Burgos.
    Besos

    ResponElimina
  4. Vacances a-PROFIT-ades!,així m'agrada, conèixer un lloc és visitar-lo i tastar-lo! A reveure!

    ResponElimina
  5. Plats contundents i dels que m'agraden... :).

    Però pels que no hi tenim parents, això de Palencia sona com raro... com si fos del passat... M'he dit.... "on deu caure Palencia?".

    :)

    ResponElimina
  6. Això si que són vacances i d´aquelles que tornes amb un bagatge de coneixements que et fan créixer!

    Bentornats.

    ResponElimina
  7. No conec gens aquesta regió, no he estat mai a Palencia. Però ja veig que és un bon destí a tenir en compte des del punt de vista gastronòmic ;)
    I els dolços d'allà com són? :)

    ResponElimina
  8. Si senyor, això és aprofitar les vacances i conéixer coses (sartenada inclosa).

    Bentornats!!

    ResponElimina
  9. Fantàstic parella, això és aprofitar el temps i no estar per més collonades de les que són necessaries a les vacances. O sigui, gaudir i després gaudir més!! :)

    ResponElimina
  10. Per mi, el millor, vacances gastronómiques, jaja
    Benvinguts de nou.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Quines vacances més boniques , ben aminades de bona scompanya i bons àpats. Una abraçada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars