CALAMARS FARCITS DE GAMBES
INGREDIENTS
6 calamars
300 g de gambes
1 ou dur
2 cebes tendres
3 tomàquets madurs
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc
Netegem els calamars, separem les ales i les
potes que ens serviran per al farcit.
Pelem les gambes. Reservem els caps i les
pells per fer la salsa.
Tallem petites les ales i les potes dels
calamars i també els llagostins. Posem-ho tot a una paella amb una mica d’oli,
empolsimen amb una mica de sal i de pebre blanc i deixem coure una mica fins
que ha canviat de color, o posem a un colador.
El brou que ens queda el reservem.
Mentrestant a una altra paella amb un raig
d’oli sufragui’m els caps i les pells de les gambes, les anirem aixafant amb la
forquilla per extreure’n tot el suc. Quan el tinguem el passem pel colador
xines. Reservem
Farcim els calamars amb la farsa que tenim
preparada de les ales, potes i les gambes,
Els tanquem amb un escuradents i reservem.
Per preparar la salsa a una cassola amb una
mica d’oli enrossim les cebes tallades petites i els tomàquets ratllats, quan
tinguem la salsa gairebé al punt, hi afegim el brou que tenim reservat de les
potes, ales i gambes i també el dels caps i pells. Remenem i salpebrem.
Passats uns instants, hi posem els calamars
que tenim farcits, els anirem girant de tant en tant perquè quedin ben cuits de
tots costats.
Aquest plat m’agrada més fet el dia abans de
menjar-lo
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada