ARRÒS D’APROFITAMENT
Quan compro rovellons en reservo els peus i
trossos al congelador per fer-ne truites.
El dia que preparo algun rostit que hi poso
ceps deshidratats, reservo al congelador l’aigua de rehidratar-los.
També em quedaven congelats uns quants cargols
bullits, dels recollits l’estiu.
Amb tots aquests ingredients i unes salsitxes va
quedar un arròs boníssim.
INGREDIENTS
5 salsitxes
Peus i trossos de rovellons
Cargols bullits
Aigua de rehidratar ceps
Arròs
1 ceba
2 tomàquets
Oli d’oliva
Sal
La nit abans de preparar l’arròs, trec del
congelador els peus i trossos de rovellons, els cargols bullits, l’aigua de
rehidratar els ceps, i les salsitxes. Reservo tots aquests ingredients a la
nevera.
A l’hora de preparar l’arròs, tallo a trossets
les salsitxes i les enrosseixo a la paella amb l’oli dels bolets i una mica més
si en fa falta.
Després, afegeixo a la paella els cargols i
els trossos de bolets, donant-hi unes voltes. Un cop està tot ben integrat, ho
retiro tot a un bol, deixant l’oli a la paella.
Amb l’oli que ha quedat faig el sofregit de la
ceba i un polsim de sal. Quan la tinc al punt hi aboco el tomàquet ratllat,
deixant coure el conjunt fins que tinc una bona salsa.
En aquest punt afegeixo tots els ingredients
que tenia reservats, donant-hi unes quantes voltes, ja es pot posar-hi l’arròs,
enrossint-lo una mica, cobrint-lo amb l’aigua de rehidratar ceps, i una mica
d’aigua, donant-hi unes voltes i remenant de tant en tant.
Quan el tinguem al nostre gust, m’agrada
deixar-lo tapat durant un parell de minuts, i ja el podem servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada