CANELÓ DE BRANDADA DE BACALLÀ
Comencem l’any amb els plats preparats per aquestes festes de Nadal i Any Nou.
INGREDIENTS
200 g de bacallà dessalat
200 g de bacallà dessalat
½ gra d’all
Oli d’oliva
1 carbassó
Paper de forn
Ceba fregida
½ poma Gran Smith
Maionesa
PER PREPARAR LA BRANDADA: Posem a un cassó oli, quan el tinguem calent (55º aprox.) confitem els
alls.
Fora del foc, hi afegim el bacallà sense pell
i el deixarem confitant uns minuts.
Posem el bacallà en el vas del túrmix i hi anem afegint oli, a poc a poc, fins a aconseguir
que ens quedi una massa homogènia. La reservem en una màniga pastissera.
PER FER L’EMBOLCALL DEL CANELÓ: Posem aigua amb sal a bullir en un cassó. Netegem bé el carbassó i el
tallem a làmines ben fines amb la mandolina.
Escaldem les làmines amb aigua bullent amb sal
durant 10 segons. Tot seguit, ho refredem amb aigua freda i sal. El reservem en
una safata sobre paper absorbent.
Untem el paper de forn amb oli, per evitar que
s’hi enganxi el carbassó.
Col·loquem les làmines en posició paral·lela,
sobreposant-les unes amb les altres fins que en tinguem 5 o 6 de posicionades.
Repartim la brandada sobre les làmines del
carbassó. Emboliquem fins a aconseguir la forma de caneló. El reservem.
Col·loquem el caneló de carbassó al, centra
del plat. Decorem amb ceba fregida, uns daus de poma acida crua i uns punts de maionesa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada