BACALLÀ AMB ESCOPINYES
2 talls de bacallà
300 g d’escopinyes
1 patata
1 ceba tendra
1 bitxo de Caiena
3 alls tendres
1 all sec
1 culleradeta de farina
½ vas de cervesa
Cibulet picat
Oli d’oliva
Posem les escopinyes a un bol amb aigua i un
grapat de sal, per treure’n la sorra en cas que en portin. Deixem durant una
hora.
En una cassola, sufragui’m la ceba tendra
tallada petita, el bitxo i l’all, amb un raig d’oli. Mentrestant tallem els
alls tendres a rodelles primes i els afegim a la cassola, donem unes voltes. Passats
uns moments, afegim la farina i la cervesa, esperem que s’evapori l’alcohol i
reservem.
A un cassó posem a bullir la patata, fins que
li falti un punt per ser del tot cuita. L’escorrem i reservem.
Escorrem i esbaldim sota l’aixeta, les
escopinyes.
A un bol posem ½ got d’aigua, per obrir les
escopinyes, anirem posant-ne unes quantes, a la que comencen a obrir-se les
anirem retirant. Farem aquesta operació en totes les que tinguem. Les reservem.
En aquest punt comprovem com d’espessa és la
salsa que tenim a la cassola, per reduir-la o bé afegir-hi una mica d’aigua.
Afegim els talls de bacallà a la cassola, els
deixem coure uns 5 minuts primer per la pell i després 5 minuts més per dalt.
Afegim les rodelles de patata i les escopinyes, sacsegem uns moments com si
féssim un pil-pil.
Al plat posem un tall de bacallà, uns talls de
patata al costat i unes escopinyes per sobre, salsem i ja podem servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada