GARRÍ AL FORN
Feia molt de temps que tenia ganes de fer el garrí al forn, però em feia por preparar-lo per tota la família, perquè si no em quedava bé seria molt complicat i un desastre.
Aquest cap de setmana que estaven nosaltres dos sols, he provat de fer-lo i el resultat a estat molt i molt bo.
L’any vinent ja el podré fer amb tota
tranquil·litat pel dinar familiar..
INGREDIENTS
1 quarter de l’espatlla d’1 k i ½
Oli d’oliva
Sal grossa
Aigua
Comencem, encenen el forn a 160 ºC, perquè
s’escalfi mentre preparem la carn.
És molt important, prepara una plata de forn
una mica fonda, hi posem com un centímetre d’aigua. Posem una reixa a sobre
vigilant que quan posem el garrinet no tocarà l’aigua.
Salem el garrí per dintre i per fora, i el
posem sobre la reixa amb la pell a sota.
Portem la plata al forn i deixem coure durant
una hora, sempre vigilant que tingui aigua a la plata, si és necessari, en
posem més.
Passat el temps, girem el garrí perquè ens
quedi la pell a dalt.
És molt importat, en donar la volta punxa la
pell per diversos punts, perquè pugui evaporar
l’aigua de la mateixa la carn, així no es trencarà la pell.
Pintem amb oli tota la pell i deixem coure una
hora més, sempre vigilant que quedi aigua a la plata.
Si passat el temps la pell no està prou
torrada, apugem el forn a 200 ºC, i deixem enrossí durant uns cinc minuts més.
Per portar-lo a taula, vaig separar l’espatlla de les costelles, és més fàcil de repartir els talls.
Per portar-lo a taula, vaig separar l’espatlla de les costelles, és més fàcil de repartir els talls.
Cruixent de pell i amb la carn que es desfà a la boca... T'ha quedat fantàstic.
ResponEliminaUna abraçada.
I tant. Així es com va quedar fantàstic.
EliminaUna abraçada