dilluns, 23 de juliol de 2012

BACALLÀ FUMAT




INGREDIENTS

½  kg. de bacallà  
1 cullerada rasa de fum en pols
Oli d’oliva
Anet picat molt fi

Aquesta recepta generalment la preparo amb bacallà del que venen salat.

Necessitem un bon tall de bacallà sense espines gruixut, el posem a rehidratar amb aigua, el reservem a la nevera, passats cinc dies el traiem de l’aigua, eixuguem molt bé i el posem sobre paper de cuina durant un parell d’hores, per absorbí tota l’aigua que pugui tindre.

A un bol posarem oli d’oliva i la pols de fum, remenant molt bé perquè se’ns dissolgui totalment, posarem el tall de bacallà i el cobrirem totalment amb l’oli fumat, ho portem a la nevera, deixem uns buit dies i ja el tenim llest, (si ens agrada més fumat podem posar-hi una mica més de pols de fum, i deixar-lo un parell de dies més).




Com que es una bona quantitat per anar-ne menjant, a la nevera se’ns guardarà molt bé durant un mes llarg.

A l’hora de menja-nos-el, el posem sobre el marbre i amb el ganivet procurem tallar-lo primet però comença’n a uns 6 centímetres des de el principi. El tall ens quedarà ben maco.

Per servir, posem els talls a un plat, els reguem amb unes gotes d’oli d’oliva verge i espolsem amb una mica d’anet.

13 comentaris:

  1. Ves que original! No l'he provat mai, la pols de fum... i menys amb bacallà! Ha de ser delicatessen, això... tot i que avui de fum millor que no en parlem. N'hi ha que causen moltes tragèdies...

    ResponElimina
    Respostes
    1. El bacallà fumat també queda molt bé, aquesta pols es una troballa per preparar un peix fumat.
      Petons

      Elimina
  2. Nunca había oido "polvo de humo"..como aprendemos, jejej genial..Bss

    ResponElimina
  3. tremendo seguro,tampoco he probado este polvo de humo
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es un producte força interessant per preparar fumats
      Una abraçada

      Elimina
  4. però d'on treus això de la pols de fum?, sempre aprenem aquí en aquest bloc...M'encanta aquesta recepta! una abraçada macos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot a esdevingut d’una trobada Gastroblocaire a Sosa ingredients.
      Tant amb el salmó com amb el bacallà es fantàstic el resultat.
      Molts petons

      Elimina
  5. ualaaa mai havia vist la recepta!! i m'agrada!! es un ingredient típic a les meves amanides, o torrades! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que t’agradi, amb les amanides i amb unes torradetes fantàstic.
      Petons

      Elimina
  6. Això sona molt bé, caldrà tastar-ho.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs que si el tastes crec el resultat no et decebrà
      Una abraçada

      Elimina
  7. no coneixia això del fum en pols...!! increible no??

    ResponElimina