dimecres, 20 de novembre de 2013

FILET DE BOU AMB SALSA DE CEPS, ENCENALLS DE PATATA I PEBROT VERD




INGREDIENTS

2 talls de filet de bou d’uns 150g c/u.
25 g de ceps deshidratats
2 pebrots verds
2 patates
Crema de llet

Posem els ceps a rehidratar amb aigua un punt tèbia, durant una bona estona, quan els tinguem escorrem de l’aigua i reservem. ( Aquesta aigua la podem guardar per alguna preparació posterior de carn o d’arròs)

Per preparar la salsa de ceps, els salpebrem, i els posem a la paella, amb una mica de crema de llet per donar-los un toc d’escalfor, llavors els avoquem al got de la batedora i triturem, quan els tinguem ben fins, tornem a posar-los a la paella, afegim una mica més de crema de llet, fins que tinguem una crema al nostre gust.

Pelem i tallem les patates com encenalls, les fregim amb bastant oli, perquè ens quedin ben cruixents. Reservem

Els pebrots el obrim per la meitat i els fregim. Reservem

A una planxa amb unes gotes d’oli courem els talls de filet, pels dos costats al nostre gust.

Per servir posem el tall al plat de servir, al que ja hi tindrem fet un llit amb la crema de ceps, pintem per sobre amb més crema de ceps. Acompanyem amb les patates i els pebrots verds fregits.




10 comentaris:

  1. Que bo, això de la patata tallada així! I el bou amb la salsa de ceps ha de ser una delícia, segur! Petons

    ResponElimina
  2. Eixa salsa es per mullar i mullar amb una barra de pà!! Que bo...
    Bessets

    ResponElimina
  3. Aquesta hora quina bona pinta té aquesta salsa amb el filet de bou. Petons

    ResponElimina
  4. Aquest plat de una pinta de 5* que fa goig!! Amb bones ganes em mejaria jo una ració de d'aquest bou amb la guarnició de de patates i crema de ceps... ufff!!
    Per cert, i si en lloc d'encenalls de patata, ara que época hi posem encenalls de boniato? hmmm

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponElimina
  5. una perfecta receta ideal para los amantes de la carne y los ceps como yo
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Poques coses m'agraden tant com el filet de bou i si me'l poses combinat amb una salseta de ceps, un plat de diumenge!!!

    ResponElimina
  7. M'agrada molt la salsa de ceps per acompanyar la carn, queda molt gustosa.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Que rica salsa!....te quedo un plato super elegante!........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  9. Sion, com sempre has preparat un plat majestuós.....salutaçións paco

    ResponElimina