dijous, 5 d’octubre de 2017

CREMA DE PÈSOLS AMB ANXOVES





Una manera diferent i molt bona de menjar pèsols.

INGREDIENTS

½ k de pèsols desgranats
Anxoves de l’Escala
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc

Netegem les anxoves, un cop netes les eixuguem amb paper de cuina i les posem a un bol amb oli i un polsim de pebre blanc. És important preparar-les un dia abans de menjar-nos-les, reservem-les a la nevera.

A una olla amb aigua i un polsim de sal bullim els pèsols com tinguem costum de fer-ho.

Quan els tinguem cuits els escorrem, reservant l’aigua de cocció.

Els posem al got de la batedora amb una mica de l’aigua de coure’ls. Els triturem ben fins, si fes falta posem una mica més d’aigua. Un cop tinguem el puré, a mi m’agrada que quedi amb una mica de consistència (si us agrada més fi, el podeu passar per un colador de malla fina).

Per emplatar, posem al plat un cercle, l’anem omplint de puré, a sobre posem uns filets d’anxova i amanim amb un fil d’oli d’oliva.


1 comentari: